Ώστε το ένα εκατομμύριο της Siemens πήγε τελικά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ…

1839
τουρισμού
Τα περί σκευωρίας των πολιτικών αντιπάλων μας τα είπαν κι άλλοι. Τα έχουμε ξανακούσει. Τα έλεγε σε όλους του τόνους και ο Ακης Τσοχατζόπουλος πριν από περίπου δέκα χρόνια.
Τα ίδια και σε όλους τους τόνους. Τότε τον σιγοντάριζαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με πρώτο και καλύτερο τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είχε φτάσει μάλιστα να ισχυρίζεται πως τα νούμερα που βρέθηκαν δεν ήταν αριθμοί καταθέσεων αλλά αριθμοί τηλεφώνων. Τόσο σίγουρος ο επιφανής συνταγματολόγος ότι ο Τσοχατζόπουλος ήταν αθώος.
Και εξεταστική είχε γίνει στην Βουλή που αποφάνθηκε ότι ο Ακης δεν είχε βάλει το δάκτυλο στο μέλι. Συνεχίστηκε όμως η δικαστική έρευνα και ακολούθησαν όσα γνωρίζουμε. Τώρα και οι δέκα φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι φωνάζουν για πολιτική σκευωρία την οποία μάλιστα κατά την αγία τριάδα Σαμαρά Βενιζέλου, Γεωργιάδη έχει οργανώσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα διαφθοράς κ. Τουλουπάκη.
Μάλιστα ο κ. Σαμαράς τους έκανε και μήνυση υποχρεώνοντας τον εαυτό του να αποδείξει όσα καταγγέλει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι παραπαίοντες κυβερνητικοί τρίβουν τα χέρια τους με την συγκεκριμένη εξέλιξη. Ότι την ενέταξαν αμέσως στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς τους θεωρώντας ότι οι πολίτες θα ξεχάσουν τα κυβερνητικά ανομήματά τους και θα προσέλθουν στις κάλπες στην λογική του μη χείρον βέλτιστον.
Μια κυβέρνηση που έχει εγκαταλείψει όλες τις διακηρύξεις της, έχει βυθίσει την κοινωνία στην κρίση και ετοιμάζεται για τις νέα περικοπές των πενιχρών συντάξεων που έχουν συμφωνηθεί και την αρπαγή της όποιας περιουσίας έχουν χρωστούν στις τράπεζες , στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, έχει την εντύπωση ότι θα διασωθεί πολιτικά επειδή ένιοι των πολιτικών αντιπάλων της θα περιφέρονται ως δωροδοκηθέντες.
Είναι άλλο πράγμα όμως η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατηθεί από το σωσίβιο που θεωρεί ότι βρήκε κι άλλο το σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης που είναι υπαρκτό και αδιαμφισβήτητο. Άλλο πράγμα η ανάγκη να προχωρήσει η έρευνα και να αποδειχτεί πως έγινε η λεηλασία του δημοσίου χρήματος αλλά και πως το κόστος των φαρμάκων μετακινήθηκε από τις δημόσιες δαπάνες στις τσέπες των ασθενών τα χρόνια που η τρόικα πίεζε για μειώσεις της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης.
Έχει κι αυτό η παράμετρος τεράστια σημασία διότι την ώρα που οι κύριοι Λοβέρδος και Γεωργιάδης κομπορρημονούν ότι μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη αποκρύπτουν ότι αυτή ελάχιστα έπληξε την κερδοφορία των φαρμακευτικών εταιριών διότι η δαπάνη μετακυλήθηκε στις τσέπες των ασθενών η ενώ η υπερσυνταγογράφηση συνεχίστηκε σχεδόν αδιατάρακτα. Και κάτι ακόμα για όσους μέσα στην ειδησεογραφία των ημερών δεν μπόρεσαν να το συγκρατήσουν.
Χρόνια τώρα ο Θόδωρος Τσουκάτος υποστήριζε πως εκείνο το ένα εκατομμύριο μάρκα που είχε πάρει αυτοπροσώπως από την Siemens του Χριστοφοράτου, το είχε παραδώσει στο κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ με αρχηγός τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Δέησε λοιπόν να αρχίσει η δίκη για το σκάνδαλο Siemens και κατέθεσε ο κομματικός ταμίας του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή, Σπύρος Αυγερινός. Ενώ λοιπόν δεκαπέντε χρόνια τώρα αρνείτο ότι ο κ. Τσουκάτος του έφερε μέσα σε μαύρη σακούλα το μαύρο χρήμα , ξαφνικά τα θυμήθηκε όλα και θυμήθηκε ότι παρέλαβε τα χρήματα.
Μιλάμε δηλαδή για δωροδοκία του όλου ΠΑΣΟΚ. Εννοείται πως ούτε από τον κ. Σημίτη ούτε από το σημερινό ΠΑΣΟΚ ακούστηκε κουβέντα. Για να ξέρουμε ποιοι φωνάζουν για πολιτικές σκευωρίες και ποια αξιοπιστία διαθέτουν….
*Πηγή: pagenews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας