Το τερμάτισε ο Τσίπρας! Συμβουλές συμβιβασμού στον Σουλτς!

2882
τσίπρας

Συμβουλές “ρεαλιστικής συμβιβαστικής πολιτικής” έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον ηγέτη της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας, Μάρτιν Σουλτς, μετά την αποχώρηση του γερμανού πολιτικού από τις συζητήσεις για συγκρότηση κυβέρνησης “μεγάλου συνασπισμού” με τη Δεξιά της ‘Ανγκελας Μέρκελ.
 “Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεών σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί”, φέρεται να είπε στον Σουλτς ο πρωθυπουργός.
Είναι ιλαροτραγικό το να δίνει κάποιος συμβουλές για “πολιτική του εφικτού” στους μετρ του είδους, τους γερμανούς σοσιαλδημοκράτες, καλώντας τους να τον μιμηθούν στην ακόμα μεγαλύτερη εγκατάλειψη και του τελευταίου ίχνους αρχών και αξιών.
Τελικά, είναι ακριβά τα γραμμάτια που ξεπληρώνει ο Τσίπρας προς τη Μέρκελ, για τη στήριξη που του προσέφερε σε κρίσιμες στιγμές…

1 σχόλιο

  1. Προτείνω μικρή διόρθωση, στην ακροτελεύτια φράση:
    “Τελικά, είναι ακριβά τα γραμμάτια που ξεπληρώνει ο Τσίπρας προς τη Μέρκελ, για τη στήριξη που του προσέφερε σε κρίσιμες στιγμές…” (Αλήθεια, με τίνος την παραίνεση του πρόσφερε η Μέρκελ στήριξη?)
    Θεωρώ ότι ακριβέστερο θα ήταν να λέει: “Τελικά, είναι ακριβά τα γραμμάτια που ξεπληρώνει ο Τσίπρας προς ΤΙΣ ΗΠΑ, μαριονέττα των οποίων είναι η Μέρκελ, για τη στήριξη που του ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ σε κρίσιμες στιγμές…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας