Το κίνημα ματαίωσε και σήμερα μια καταιγίδα πλειστηριασμών στην χώρα

2193
πλειστηριασμών

Ακυρώθηκε, από μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, το μπαράζ των πλειστηριασμών, που είχαν προγραμματιστεί σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας για την Τετάρτη 29/7.

Η ανελέητη επίθεση στις λαϊκές περιουσίες πήρε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 τη μορφή καταιγίδας. Με 199 πλειστηριασμούς ακινήτων (εκ των οποίων οι 87 αφορούσαν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες), σε ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Ειδικότερα, είχαν προγραμματιστεί 27 πλειστηριασμοί ακινήτων στην Αθήνα38 στα ειρηνοδικεία της περιφέρειας Αττικής και 25 πλειστηριασμοί ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.


Στην
υπόλοιπη Ελλάδα είχαν προγραμματιστεί 109 ακόμη πλειστηριασμοί (Στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Σερρών, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Άρτας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Λευκάδας, Κέρκυρας, Σάμου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Ηρακλείου, Χανίων).


Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 199 επισπεύδοντες των πλειστηριασμών, οι 159 ήταν τράπεζες.

Στο ειρηνοδικείο Αθήνας, ακυρώθηκαν από το κίνημα 26 πλειστηριασμοί, παρά το γεγονός ότι και πάλι «συμβολαιογράφοι – κοράκια» περίμεναν έξω από το κτίριο του δικαστηρίου έτοιμοι να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία να διενεργήσουν «νόμιμα» ή παράνομα πλειστηριασμούς.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μπλοκ της ΛΑΕ, με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη, του ‘‘Δεν Πληρώνω” και του ΕΠΑΜ, και από κοινωνικές συλλογικότητες.

Στη Θεσσαλονίκη, ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί, λόγω της κινητοποίησης του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης».

Στο Αγρίνιο η κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα μαζική και δυναμική. Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές μπήκαν μέσα στην αίθουσα, και απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς τριών χώρων επαγγελματικής στέγης.

Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που απότρεψαν και πάλι τους πλειστηριασμούς έλεγαν στην iskra ότι το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών δεν θα αναστείλει τις δράσεις του. Αντίθετα, θα εντείνει τον αγώνα κατά της υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, ακυρώνοντας στην πράξη και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από τον Σεπτέμβριο και μετά.

πλειστηριασμών

πλειστηριασμοί7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας