Τι συμβαίνει με τους μεγαλοσυμβολαιογράφους με τους οποίους συνεργάζεστε κ. Κοντονή;;;

2032
τροπολογία

Η είδηση για την παρέμβαση του εισαγγελέα διαφθοράς σε σχέση με κακουργηματική υπεξαίρεση χρημάτων από εκπλειστηριάσματα, που φέρεται να διέπραξε η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, ήρθε να προστεθεί, σε παλιότερα δημοσιεύματα, για την παραπομπή σε δίκη, του Προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, ως κατηγορούμενου για συμμετοχή του σε μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα.

Είναι φανερό πια, ότι τα λαϊκά νοικοκυριά, τα οποία έχουν χάσει πάνω από το 50% των εισοδημάτων τους εξαιτίας των μνημονίων, έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, και τους αρπάζουν ότι τους απέμεινε με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, είναι αντιμέτωπα με ένα διάτρητο σύστημα.

Από τη μια μεριά, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πειθήνιο εκτελεστικό όργανο του κουαρτέτου της επιτροπείας, όχι μόνον δεν προστατεύει ούτε καν την πρώτη κατοικία, αλλά μεθοδεύει αυστηρότερο πλαίσιο «προστασίας» της διαδικασίας των πλειστηριασμών, προκειμένου να πετύχει γρήγορους και μαζικούς πλειστηριασμούς, σε όφελος τραπεζών και δανειστών.

Από την άλλη, μια διάτρητη, απ΄ ότι φαίνεται πια, διαδικασία πλειστηριασμών, η οποία άφηνε και αφήνει πολλές δυνατότητες, κυρίως στους μεγαλοσυμβολαιογράφους, για παρατυπίες, μεθοδεύσεις, παρανομίες κτλ. Πολλά ερωτηματικά εγείρονται, ως προς το αν αυτές οι δυνατότητες θα πολλαπλασιαστούν, αν οι ίδιοι θα έχουν, σύμφωνα με το νόμο Κοντονή, και τη διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, πράγμα που αίρει το δημόσιο χαρακτήρα των πλειστηριασμών. Ίσως να μην είναι τυχαίο, ότι η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων, στις συνελεύσεις τους, είναι αντίθετοι με αυτήν τη ρύθμιση, και αποφάσισαν να μην αναλάβουν οι ίδιοι την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, μέσα από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, δηλώνει, σε σχέση με τις νέες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, όπως διαρρέουν στο τύπο, ότι «τίποτα δε μας σταματά», κι ότι αυτές θα μείνουν στα χαρτιά.

Ειδικά σε ότι αφορά στην Πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, επισημαίνει ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η προκλητική συμπεριφορά της επί ένα χρόνο απέναντι στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνον σε σχέση με τις κινήσεις της για παρεμβάσεις των ΜΑΤ, προκειμένου να εκτελέσει απρόσκοπτα το «έργο» της, αλλά και με τις «πρωτοβουλίες» της να οδηγήσει, ως μάρτυρας κατηγορίας, δυο φορές σε δίκες, συναγωνιστές του κινήματος, επιδιώκοντας την καταστολή του.

Μήπως έχει να πει κάτι ο κ. Κοντονής, ο οποίος συναγελάζεται με αυτήν την «αφρόκρεμα» προκειμένου να καταστείλει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς;

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΣΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΚΡΑΤΟΥΣ, FUND.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας