Ο Σόιμπλε εκβιάζει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους της Αθήνας: Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα

1925
σόιμπλε

Κυνικός και χωρίς έλεος ο Β. Σόιμπλε επικρίνει την Ελλάδα, διότι δεν εφαρμόζει όσα σκληρότατα προτείνει το ΔΝΤ, λέγοντας ψευδέστατα ότι οι προτάσεις του ΔΝΤ ανταποκρίνονται σε όσα η Ελλάδα συμφώνησε με τους θεσμούς.
Ο Σόιμπλε συνέχισε, εκβιάζοντας ωμά και κυνικά τους κυβερνητικούς υπαλλήλους της Αθήνας, ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα, όπως έλεγε μέχρι τώρα αλλά δεν θα υπάρξει καθόλου πρόγραμμα.
Σόιμπλε και ΔΝΤ παίζουν την κυβέρνηση των παραδομένων και τη χώρα όπως η γάτα το ποντίκι.
Ανατροπή ή στημένη λεμονόκουπα το δίλημμα της Ελλάδας.
Η Γερμανία δεν θα αποδεχθεί νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, εάν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ, ξεκαθάρισε ο Βόλφγκνγκ Σόιμπλε.
Η μη συμμετοχή του Ταμείου, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο Bloomberg, σημαίνει πως η Ελλάδα δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, υποστηρίζοντας πως η παροχή βοήθειας από το 2010 εδράζεται στη συμμετοχή του ΔΝΤ.
«Το πρόγραμμα θα τερματιστεί καθότι μία από τις προϋποθέσεις του, η βάση, έχει καταστραφεί», δήλωσε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Οπως τόνισε, δεν θα επιχειρήσει να πείσει τη Μπούτεσταγκ να περάσει το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, καθώς οι Γερμανοί βουλευτές θα πουν πως η Αθήνα «δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που έχουν εγκριθεί , παρόλη την ευελιξία που έχουν προσφέρει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».
«Η προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα δεν θα υπάρχει πια», υπογράμμισε.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας