Συνάντηση ΛΑ.Ε – Αλ Φατάχ. Αγωνιστική αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

1878
λα.ε

Παν. Λαφαζάνης: «Η απόφαση Τραμπ ανάβει τις φλόγες του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή. Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία και συμφωνία με τα γεράκια και τους σιωνιστές του Ισραήλ»

Με την ηγεσία της Αλ Φατάχ στην Αθήνα, συναντήθηκε ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τους Παν. Σωτήρη, Κ. Ήσυχο, Δ. Φλαμιάτο, Αλκ. Αντωνιάδη και Βασ. Πριμικήρη, στα γραφεία της ΛΑΕ, στην Αθήνα, σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου το πρωί. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λαφαζάνης, μαζί με αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, συζήτησαν με τους αντιπροσώπους της Αλ Φατάχ τις τελευταίες εξελίξεις μετά την απάνθρωπη, παράνομη και επικίνδυνη απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανάβοντας τις φλόγες του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγ. Λαφαζάνης, έκανε την εξής δήλωση:

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα Π.Σ. της ΛΑΕ

«Είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με την ηγεσία της Αλ Φατάχ, στην Αθήνα. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα σημαντική, ουσιαστική και εποικοδομητική.

Δηλώνουμε την αμέριστη αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον Παλαιστινιακό λαό.

Καταδικάζουμε την απόφαση Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ. Η απόφαση Τραμπ ανάβει τις φλόγες του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Καταδικάζουμε τη θηριωδία του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Η Ελλάδα του Τσίπρα και των μνημονιακών δυνάμεων δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να ακυρώσει κάθε είδους στρατιωτική συμφωνία, φανερή ή κρυφή, με τα γεράκια και τους σιωνιστές του Ισραήλ.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο που έχει αποδεχθεί το ελληνικό κοινοβούλιο, να αναγνωρίσει ευθέως εδώ και τώρα, το Παλαιστινιακό κράτος».

Δήλωση Χασάν Κούντσι, εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Αλ Φατάχ, στην Αθήνα

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας της Αλ Φατάχ στην Αθήνα, ο Χασάν Κούντσι, δήλωσε:

«Είμαστε σε θέση να ευχαριστήσουμε τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παν. Λαφαζάνη, για την πρόσκληση και τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε. Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την αλληλεγγύη. Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση όλο τον ελληνικό λαό.

Η απόφαση Τραμπ είναι απάνθρωπη. Η νίκη ανήκει στους Παλαιστίνιους».

Αλ Φαταχ1 Αλ Φαταχ2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας