Στον αέρα οι καλλιέργειες ζαχαρότευτλων. Οσμή σκανδάλου για ξεπούλημα της ΕΒΖ

1869
καλλιέργειες

Σε πλήρη αβεβαιότητα βρίσκονται οι τευτλοπαραγωγοί, σχετικά με το αν θα πραγματοποιήσουν νέες καλλιέργειες για φέτος. Συγκεκριμένα, ενώ ουσιαστικά έχουν λήξει οι μέρες που συνήθως γίνεται η σπορά, μόλις χθες το πρωί εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών κλήθηκαν στα γραφεία της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τους ανακοινωθεί το πλάνο της νέας χρονιάς.
Οι παραγωγοί είναι έξαλλοι και για τον τρόπο που γίνεται η αποπληρωμή της περσινής σοδειάς, καθώς ουσιαστικά είναι σαν να παίρνουν δάνειο από τη Συνεταιριστική Σερρών με ενέχυρο τη ζάχαρη που βρίσκεται στο Πλατύ Ημαθίας, όπου συνέρρεαν προχθές τευτλοπαραγωγοί κομίζοντας περί τα εννέα δικαιολογητικά έκαστος. Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η μεθόδευση να μην πουληθεί η ζάχαρη τον Δεκέμβριο, όταν η τιμή της ήταν 500 ευρώ ανά τόνο, αλλά να ενεχυριαστούν 23 χιλιάδες τόνοι προς 400 ευρώ.
Η Συνεταιριστική Σερρών θα καταβάλει στους λογαριασμούς των αγροτών περί τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ ως δάνεια στα οποία όμως εγγυητής είναι η ΕΒΖ.
Οσμή σκανδάλου πάνω από την ΕΒΖ και η μόνη δρομολογημένη εξέλιξη είναι το ξεπούλημα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Και μάλιστα για ένα κομμάτι ψωμί, αν τελικά απαξιωθεί πλήρως με την αναστολή των φετεινών καλλιεργειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας