Στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ψηφίζουμε "Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή – Αριστερό Ενωτικό Ψηφοδέλτιο"

ασφάλειας

Στις Εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Νοέμβρη του 2017, θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι Ο κόσμος της μνημονιακής κανονικότητας που εκπροσωπείται από 12 συνδυασμούς και 11 υποψηφίους Προέδρους και ο κόσμος της Ανατροπής. Υπάρχει και συνδυασμός του ΚΚΕ που μεταθέτει την επίλυση των δικηγορικών προβλημάτων μετά την επικράτηση του σοσιαλισμού, και αντί να καυτηριάζει τους άλλους υποψηφίους, στρέφεται ενάντια μόνο σε εμάς ονομαστικά.

Δεν θέλω να απευθυνθώ θεωρητικά και προγραμματικά στους δικηγόρους που θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Θέλω να πω δύο λόγια μέσα από την καρδιά μου. Το πολιτικό και το θεωρητικό επίδικο των εκλογών αυτών , αλλά και το συνδικαλιστικό διακύβευμα είναι μεγάλο. Και όλοι οι δικηγόροι το γνωρίζουν. Γι΄αυτό και σχοινοτενείς αναλύσεις περισσεύουν και τη θέση παίρνουν τα λόγια της καρδιάς .

Οι Δικηγόροι (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και ασκούμενοι) χειμάζονται και εξαθλιώνονται καθ’ όλη τη μνημονιακή εξαετία. Με το συνδυασμό του Αριστερού Ενωτικού Ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετέχουν η Εναλλακτική Παρέμβαση και η Δικηγορική Ανατροπή προβάλουμε τα αιτήματα αυτών των δικηγόρων.

Τα αιτήματα των Δικηγόρων και των Ασκουμένων οι οποίοι με τη μνημονιακή φοροεπιδρομή και το δημευτικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αντιμετωπίζουν όλο και πιο αντίξοες συνθήκες στον καθημερινό βιοπορισμό τους. Ωστόσο εμείς, σε πείσμα των καιρών προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία. Δίπλα στον εργαζόμενο που τα δικαιώματά του καταπατούνται, δίπλα στον άνεργο που εξαθλιώνεται, δίπλα στο νέο που βλέπει να μην έχει καμία ελπίδα σταδιοδρομίας και παίρνει το δρόμο της ξενητιάς, δίπλα στους γεροντότερους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν με τις πετσοκομμένες συντάξεις ούτε τα φάρμακά τους, δίπλα σε όσους δεν μπορούν να παράσχουν στις οικογένειές τους ούτε τα αυτονόητα ( φαγητό, ένδυση, κατοικία, θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, μόρφωση). Δίπλα στους αγωνιστές εργαζόμενους και ακτιβιστές που προσπαθούν να αποτρέψουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα περιβαλοντικά εγκλήματα, δίπλα στους συνδικαλιστές που πέρα από το δύσκολο αγώνα τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τη συκοφαντία των συστημικών μέσων ενημέρωσης, δίπλα στα κινήματα που σώζουν από τον πλειστηριασμό και τα κοράκια τη λαϊκή περιουσία, δίπλα σε εκείνους που μάχονται το φασισμό και το ρατσισμό. Δίπλα στη μικρή μα δυνατή μαγιά που μένει για να ανασυντάξει τον κοινωνικό ιστό. Δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους.

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ στο συνάδελφό μας. Στον επιστήμονα που υπερασπίζεται το μέσο καθημερινό άνθρωπο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του, αλλά δεν μπορεί να το κάνει πλέον διότι οι συνθήκες είναι απαγορευτικές. Αυτό είναι το νόημα της παρέμβασής μας. Θέλουμε το δικηγόρο – υπερασπιστή του Λαού μας να έχει όλα τα υλικά και ηθικά εχέγγυα, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει την υψηλή αυτή αποστολή του με δεοντολογία και αξιοπρέπεια.

Αυτή την αξιοπρέπεια που του στέρησε η μνημονιακή διακυβέρνηση κανένας από τους Πόντιους Πιλάτους – “Συνδικαλιστές” του Συλλόγου δε δείχνει διατεθειμένος να αγωνιστεί για να την αποκαταστήσει. Νίπτουν τας χείρας τους βολεμένοι με το να επικαλούνται την Τρόικα και τους δανειστές και τη ματαιότητα των αγώνων.

Κάποιοι από αυτούς , μάλιστα, υπερηφανεύονται διότι τίποτα από όσα υπόσχονται δεν αντιστρατεύεται τις μνημονιακές δεσμεύσεις . Όμως το πρόγραμμά τους δεν αφορά το μισθωτό δικηγόρο, τον καθημερινό αυτοαπασχολούμενο και τον ασκούμενο. Άλλοι από τους ανθυποψηφίους μας επιδίδονται σε βομβαρδισμό παροχολογίας, αποσιωπώντας ότι οι κούφιες υποσχέσεις τους δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν χωρίς ευρύτερη πολιτική αλλαγή, χωρίς έξοδο από το ΕΥΡΩ, την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Τί θα κάνουν, άραγε, οι ανθυποψήφιοί μας, αν τους αρνηθούν οι “θεσμοί” και η κυβέρνηση τα όσα υπόσχονται να πραγματοποιήσουν; Αποχές τις οποίες εξορκίζουν , καταλήψεις τις οποίες βδελύσσονται, ή κινητοποιήσεις οι οποίες τους «ξυνίζουν» καθώς σε αυτές είναι υποχρεωμένοι να υπομένουν και να συμφύρονται με το δικηγορικό «λαουτζίκο»- τους ψηφοφόρους τους;

Ο Δικηγόρος, κατά τους μνημονιακούς ανθυποψηφίους μας είναι κάτι ανώτερο, πρέπει να κάνει υπομονή και να λέει δεν πειράζει, να τραβά εξαθλιωμένος ένα δρόμο δύσκολο με ένα πικρό χαμόγελο στα χείλη. Ίσως σε πενήντα χρόνια φτιάξουν τα πράγματα. Αυτό, όμως, δεν είναι δικηγορικός συνδικαλισμός, είναι τραγούδι του Μανόλη Χιώτη!

Ο Δικηγορικός Συνδικαλισμός δεν είναι οι δικηγορικές ποδοσφαιρικές ομάδες, οι εξυπηρετήσεις, οι συνεννοήσεις για θέσεις, η ευνοιοκρατία, η φαυλοκρατία και ο νεποτισμός. Δεν είναι ο διαγκωνισμός για το ποιος θα συμμετάσχει ως αντιπρόσωπος του ΔΣΑ στις συβαριτικής χλιδής συναντήσεις των Ενώσεων των Ευρωπαίων Δικηγόρων, για τις οποίες ποτέ δεν μαθαίνουμε και τίποτε. Δεν είναι η διαχείριση του Φιλισταιικού ΕΣΠΑ για το PORTAL της Ολομέλειας.

Για τα παραπάνω δεν έχουν την παραμικρή ιδέα οι δικηγόροι που θα ψηφίσουν. Ίσως και να πρέπει να μην έχουν ιδέα για αυτά οι Δικηγόροι που θα ψηφίσουν, για να έρθουν να ψηφίσουν.

Αυτές οι εκλογές είναι οι εκλογές της κοινωνικής ενηλικίωσης του Δικηγορικού Σώματος.

Πρέπει να πάρουμε απόφαση με ποια μεριά θα πάμε. Με τη μεριά όσων υποφέρουν αλλά αγωνίζονται, ή με τη μεριά όσων δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.

Διαλέγοντας τη δεύτερη μεριά απλά περιμένεις την ημέρα που και εσύ θα φύγεις από το επάγγελμα. Την ημέρα που τα βάρη θα σε πνίξουν. Την ημέρα που κανείς δεν θα υπάρχει να σταθεί δίπλα σου.

Εμείς διαλέγουμε την άλλη πάντα, εκείνη της Πάλης για την Ανατροπή.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ δεν είναι το PLAYMOBILE που άφωνο και άκαμπτο στέκεται εκεί που το απιθώνουμε, και όπως το τοποθετούμε, ούτε τέτοια ηγεσία του αξίζει , αλλά ούτε τέτοιοι δικηγόροι αξίζουν στην κοινωνία μας και στο Λαό μας.

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ούτε ρουσφέτια , ούτε διορισμούς, ούτε συνεννοήσεις. Μπορούμε όμως να υποσχεθούμε αγώνα για διαφάνεια και αξιοκρατία. Μπορούμε να υποσχεθούμε με την παρουσία μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θεσμική στήριξη στους αγωνιστές και στα κινήματα.

Μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας τόσο θεσμικά , όσο και κινηματικά, ώστε κανένας από τους συναδέλφους μας που τιμάμε και σεβόμαστε , είτε από τους μισθωτούς και τους ασκουμένους συναδέλφους που τους εκμεταλλεύονται οι πεντακοσιομέδιμνοι “συνεργάτες” τους με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια και εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας, είτε από τους αυτοαπασχολούμενους που προσπαθούν να επιβιώσουν με το καθημερινό δικόγραφο, να μην περιθωριοποιηθεί και εκβληθεί από το επάγγελμα γιατί κανείς από αυτούς δεν περισσεύει.

Δεν είμαστε με τις καρέκλες .

Έτσι κι αλλιώς η θητεία των συμβούλων μας θα είναι μικρή και με εναλλαγή.

Είμαστε με τον μισθωτό, τον αυτοαπασχολούμενο και τον ασκούμενο δικηγόρο.
Ψηφίζουμε “ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ , Αριστερό Ενωτικό Ψηφοδέλτιο”
Σας περιμένουμε στις 21 Νοέμβρη 2017 και ώρα 18,30 στο Art Garage (οδός Σολωμού13 ) , στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων συνδυασμού μας.

*Ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος είναι Δικηγόρος Αθηνών

Υποψήφιος Σύμβουλος του ΔΣΑ με το ψηφοδέλτιο “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας