Σοκ από πρ. στέλεχος ΔΝΤ(Mody): Το ελληνικό χρέος να διαγραφεί και το ΔΝΤ να φύγει

2865
δντ
Ακόμα και στελέχη (πρώην) του ΔΝΤ λένε την αλήθεια για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους και τα αποτυχημένα μνημονιακά προγράμματα και μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις και το ελληνικό κατεστημένο ακολουθεί τυφλα τις Γερμανικές εντολές.
Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ σχολιάζει με άρθρο του στο Bloomberg, ότι το Ταμείο δεν έπρεπε να συμμετέχει εξαρχής στο ελληνικό πρόγραμμα
Ολοκληρωτική καταστροφή χαρακτηρίζει, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, την εμπλοκή του Ταμείο στην Ελλάδα.
«Όταν οι διευθυντές του Ταμείου συνεδριάσουν τη Δευτέρα (σσ: 6/2/2017), θα πρέπει να συμφωνήσουν να διαγράψουν τα χρέη της χώρας και να αποχωρήσουν» γράφει σε άρθρο του στο Bloomberg o Ashoka Mody (καθηγητής στο Princeton University και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ).
Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το ΔΝΤ δεν έπρεπε να είχε εμπλακεί στην Ελλάδα εξ’ αρχής.
Σύμφωνα με τον Mody, ένα από τα σημαντικότερα λάθη που έγιναν ήταν όταν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας συμφώνησαν για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, χωρίς να επιβάλλουν απώλειες στις Τράπεζες και τους πλούσιους ιδιώτες.
Η απόφαση αυτή βασίστηκε στον ψευδή ισχυρισμό ότι η «αναδιάρθρωση» του ιδιωτικού χρέους θα προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση.
«Έτσι, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το ΔΝΤ δάνεισαν την Ελλάδα ένα τεράστιο ποσό για την αποπληρωμή των υφιστάμενων πιστωτών της.
Το ελληνικό χρέος παρέμεινε αμετάβλητο και επαχθές, και οι πιο ευάλωτοι Έλληνες αναγκάστηκαν να αποδεχθούν μέτρα εξοντωτικής λιτότητας για την αποπληρωμή των νέων επίσημων πιστωτών της χώρας» γράφει το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι γρήγορα η ελληνικά οικονομία μπήκε σε μια δίνη, ενώ τίποτα δεν άλλαξε ακόμα κι όταν το ΔΝΤ αναγνώρισε τα λάθη του.
«Το ΔΝΤ ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη.
Αντ’ αυτού, απαίτησε ακόμα περισσότερη λιτότητα για όλο το 2014.
Τον Δεκέμβριο, οι πολίτες επαναστάτησαν και έφεραν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ πιο επίμονες» σχολιάζει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο παραλογισμός έφτασε στο απόγειό του στα μέσα της δεκαετίας του 2015, όταν το ΔΝΤ δημοσιοποίησε μια έκθεση που ανέφερε ξεκάθαρα ότι, η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα θαύμα για να εξοφλήσει τα χρέη της.
«Το ΔΝΤ έχει έκτοτε προσπάθησε να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, καλώντας επανειλημμένα τους Ευρωπαίους να διαγράψουν σημαντικό μέρος του χρέους.
Οι Γερμανοί, όμως, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ουσιαστική μείωση» επισημαίνει.
Και έτσι η λιτότητα συνεχίστηκε, καταστέλλοντας την ανάπτυξη και προκαλώντας αύξηση το ελληνικού χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας