Σενάρια εκλογών μπροστά στα κυβερνητικά αδιέξοδα

2541
μαριονέτες

Στύβουν ως λεμονόκουπα τον Τσίπρα. Κάθε μνημόνιο ένας πρωθυπουργός. Ο Τσίπρας θα αντέξει δύο μνημόνια;
Τα βουβάλια ΕΕ και ΔΝΤ διαπληκτίζονται πάνω στην αποτυχία και τα αδιέξοδα των αλλεπάλληλων μνημονιακών προγραμμάτων τους, ειδικότερα του τρίτου μνημονίου και τις αντιφάσεις και αντιθέσεις του προετοιμαζόμενου τέταρτου μνημονίου.  Τα βουβάλια, λοιπόν, διαπληκτιζόμενα είναι έτοιμα να “λιώσουν” τον εγχώριο υπάλληλο τους, Αλ. Τσίπρα και την συναπαρτιζόμενη από μαριονέτες κυβέρνησή του.
Η σπασμωδική, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, κίνηση Τσίπρα να χορηγήσει έκτακτο μέρισμα στους συνταξιούχους αποτέλεσε μόνο την αφορμή για να περάσουν ΕΕ και ΔΝΤ στην αντεπίθεση, με θύμα όχι μόνο την υπηρετική κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά κυρίως με βλάβη του τόπου,παγώνοντας ακόμα κι αυτά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα-κοροϊδία για το χρέος, προκειμένου να εξετάσουν τη μνημονιακή νομιμότητα του μερίσματος.
Αν ο Τσίπρας, με το μέρισμα στους συνταξιούχους, πήγε να “χρυσώσει το χάπι” του επικείμενου βέβαιου τέταρτου μνημονίου, ματαίως, βέβαια, όπως δείχνει η σημερινή (Πέμπτη 15/12) μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 5μμ, για την Γερμανική ΕΕ και το ΔΝΤ το μέρισμα υπήρξε το άλλοθι για να παγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και μέσω αυτού του εκβιασμού να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις πιό σκληρές επιθυμίες του ΔΝΤ για άμεσα μέτρα, που θα καλύπτουν τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% μετά το 2018 και για μια δεκαετία, για τα οποία, δυστυχώς,  έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις υποδείξεις της ΕΕ.
Έτσι, ΕΕ και ΔΝΤ, μέσω της αγκιστρωμένης κυβέρνησης Τσίπρα θέλουν να συνυπάρξουν στο τέταρτο μνημόνιο, ικανοποιώντας αμφότεροι τις πιο σκληρές ορέξεις τους με θύμα τον ελληνικό λαό.
Όλα δείχνουν ότι με την εκδηλωθείσα πρόθεση της Γερμανικής ΕΕ, μέσω του ESM, να εξετάσει τη μνημονιακή νομιμότητα του συνταξιοδοτικού μερίσματος και το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ίσως, πάει κοντά στην Άνοιξη και μαζί της να πάνε ακόμα μακρύτερα τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, ενώ η “πολυπόθητη” έξοδος στις αγορές, μάλλον, παραπέμπεται στις καλένδες.
Το “success story” της κυβέρνησης πάει να γίνει εφιάλτης, εκτός και αν, πράγμα πολύ πιθανόν, η κυβέρνηση σπεύσει να ικανοποιήσει τώρα και όλα, απολύτως, όσα τις ζητούν από κοινού ΕΕ και ΔΝΤ.
Αλλά και τότε η κυβέρνηση θα έχει ένα μείζον πρόβλημα : να μπορέσει να περάσει τώρα στο λαό και στη Βουλή όλα αυτά τα σκληρά μέτρα, που άλλα είναι προς άμεση εφαρμογή και άλλα για μετά το 2018, χωρίς να καταρρεύσει.
Αν η κυβέρνηση εκτιμά πως δεν θα μπορέσει να κάνει με το τρίτο – plus και τέταρτο μνημονιακό πακέτο, ότι κατάφερε με τη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, παρά τις απώλειες από την Αριστερή Πλατφόρμα, τον Αύγουστο του ‘15 με το τρίτο μνημόνιο, είναι πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, μπορεί και μέσα στο Γενάρη.
Αν η κυβέρνηση Τσίπρα πάει σε εκλογές, που προφανώς θα τις χάσει πανηγυρικά, θα είναι για να περισώσει τα συντρίμμια της, να καταδημαγωγήσει το λαό και να κρύψει τη συναίνεση της στην επερχόμενη νέα μετεκλογική λεηλασία της χώρας.
Ο Τσίπρας και η ομάδα του πανικοβάλλονται και μόνο με τη σκέψη ότι θα πάνε σε εκλογές και θα χάσουν τις κυβερνητικές καρέκλες τους και γι’ αυτό έχουν ενεργοποιήσει μανδαρίνους όπως τον επικεφαλής της ευρωομάδας των σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα αλλά και τον αρμόδιο σοσιαλιστή Επίτροπο Μοσκοβισί, προκειμένου να συνετίσουν τον Σόϊμπλε για να βάλει νερό στο κρασί του.
Αυτήν την ώρα και μπροστά στην πιθανότητα ραγδαίων εξελίξεων χρειάζεται να επισπευσθούν οι διαδικασίες για ένα μεγάλο κοινό μέτωπο όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα δώσει ελπίδα στο λαό και τη νεολαία και θα βάλει φρένο στον μνημονιακό κατήφορο με στόχο μια ριζοσπαστική αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα.
Όσες ριζοσπαστικές δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις κωφεύουν απέναντι σε αυτήν την επείγουσα ενωτική πρόκληση ή πολύ περισσότερο αρνούνται την συνεργασία, τότε εκ των πραγμάτων βοηθάνε το μνημονιακό μπλοκ και την συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής της χώρας.

Ν.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας