Πολύ μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στο Σύνταγμα

2387
πανελλαδική

Χιλιάδες συνταξιούχοι απ’ όλη τη χώρα συμμετείχαν την Παρασκευή το απόγευμα, 15 Δεκέμβρη 2017, στη μεγάλη Πανελλαδική Συγκέντρωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Σύνταγμα.

Η συγκέντρωση αυτή αποτέλεσε τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική απάντηση των συνταξιούχων στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2018 και στο νέο σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που φέρνει ο Ν 4387/2016 του Κατρούγκαλου. Επίσης η συγκέντρωση έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στη κυβέρνηση, που με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας, από το δήθεν κοινωνικό μέρισμα που προέρχεται από τις σφαγιασμένες συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές της τρίτης μνημονιακής αξιολόγησης, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και των κοινωνικών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι με την κινητοποίησή τους διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να διεκδικούν όσα με τη βία τους έχουν αφαιρέσει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Επίσης ότι τις συντάξεις τους, τα δικαιώματά τους στην κοινωνική ασφάλιση δεν τα χρωστούν σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στους διαδηλωτές ήταν: «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», «Τα ελλείμματα σε όλα τα ταμεία, είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών των συνταξιούχων με ομιλίες και δηλώσεις τους κατάγγειλαν το συνεχιζόμενο σφαγιασμό των συντάξεων. Χαρακτήρισαν το «κοινωνικό μέρισμα», που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ψίχουλα ελεημοσύνης σε σχέση με την μνημονιακή λεηλασία των συντάξεών τους από τα δύο μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε σχέση με αυτή που συντελείται με βάση το τρίτο μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων διευκρίνισαν ότι δεν βολεύονται και δεν ξεγελιόνται με πολιτικές φιλανθρωπίας, αλλά αγωνίζονται για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών πολιτικών. Επίσης, ότι ο αγώνας των συνταξιούχων θα συνεχιστεί για την ανατροπή και των τριών συνταξιοκτόνων μνημονίων της λιτότητας και για την απόκρουση του προετοιμαζόμενου από τους δανειστές και την κυβέρνηση 4ου μνημόνιου.

Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση των χιλιάδων συνταξιούχων, η οποία εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο, δείχνοντας το δρόμο του γενικού λαϊκού ξεσηκωμού για μια προοδευτική και δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα, έδωσε το παρόν και μεγάλη αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής το Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης το μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και πρώην Υπουργός κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, το μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε και πρώην Υποδιοικητής ΙΚΑ Γιάννης Δούκας. Επίσης τα μέλη της ΠΓ Στάθης Λεουτσάκος, Δέσποινα Σπανού και Τάσος Κανταράς. Επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ.

Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των συνταξιούχων ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κέρασμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιούχων σε όσους ήρθαν με λεωφορεία από την επαρχία βραστής γίδας, τσίπουρου και κρασιού.

Ο Παν. Λαφαζάνης επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε. έδωσε το παρόν στην ενωτική σημερινή κινητοποίηση των συνταξιούχων και προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η φράση «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» είναι ίσως η μόνη που μπορεί να καταγράψει τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς.

Η σημερινή μεγάλη ενωτική και αγωνιστική συγκέντρωση των συνταξιούχων αποτελεί μια ενωτική αγωνιστική απάντηση στις μνημονιακές επιλογές εξόντωσης των γηρατειών της χώρας μας.

Ο συνταξιουχικός κόσμος δεν ξόφλησε όπως μπορεί να πιστεύει ο Τσίπρας και η παρέα του. Οι συνταξιούχοι της χώρας μπορεί να γίνουν ο μεγάλος μοχλός και η πιο «νεανική» και πρωτοπόρα δύναμη για μια μεγάλη ανατροπή στην χώρα, που θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα μνημόνια, τη νέα βαριά και αποικιακή κατοχή της χώρας και την λιτότητα.

Σήμερα οι συνταξιούχοι με την μεγάλη κινητοποίηση τους δίνουν το παράδειγμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία και τους δείχνουν το δρόμο του κοινού αγώνα για μια νέα δίκαιη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα».

Συνταξιούχοι 01 Συνταξιούχοι 03 Συνταξιούχοι 04

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας