Ο ''Μέγας Αλέξανδρος'' αναβαθμίζει την στρατιωτική σύνδεση των ΗΠΑ με την ελληνική ''αποικία'' τους

2225
αλέξανδρος

Είναι εντυπωσιακό ότι τον Μέγα Αλέξανδρο δεν τον ταλαιπωρούν μόνο ως “κιτσαριό” για πάσα χρήση οι Σκοπιανοί γείτονές μας αλλά και ως σύμβολο νεοαποικιοκρατίας οι φίλοι μας, “προστάτες και κηδεμόνες” Αμερικάνοι με την συγκατάθεση μας, φυσικά.
Λίγοι γνωρίζουν ότι μόλις χθες ολοκληρώθηκε κοινή άσκηση, άκουσον – άκουσον, 150 ελλήνων στρατιωτών με 150 πεζοναύτες των ΗΠΑ στον Βόλο υπό τον βαρύγδουπο τίτλο “Μέγας Αλέξανδρος”.
Γι’ αυτόν τον “Μέγα Αλέξανδρο“, ο αμερικάνος πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάϊατ, τόνισε, με twitter του, ότι “υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικός, διότι σηματοδότησε την ανανέωση των πολύπλοκων μεγάλων ασκήσεων στο πεδίο μεταξύ των Αμερικάνων πεζοναυτών και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων”.
Με δύο λόγια, μπορεί ο Μέγας Αλέξανδρος να μας χωρίζει με την FYROM αλλά ανανεώνει την στρατιωτική σύνδεση την ελληνικής αποικίας με το αμερικανικό ιμπέριουμ.
Ο σφετερισμός του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα Σκόπια δικαιολογημένα μας ενοχλεί, δεν ενοχλεί όμως καθόλου την εξουσία ο σφετερισμός τους από τις ΗΠΑ για να τονώσουν τον αυτοκρατορικό ρόλο τους που ξεπέφτει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας