Ο Αντ. Κοκορίκος και η ανεξήγητη εμπάθεια σε βάρος Λαφαζάνη και Ζωής

4274
κρίση

Φίλοι που άκουσαν την Κυριακή (25/2) το πρωί στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών τον Αντ. Κοκορίκο, μας μετέφεραν την έκπληξη και την απογοήτευσή τους για τα σχόλιά του σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου και σε κυρίως σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη.
Κατ’ αρχάς, μας δήλωσαν εμβρόντητοι οι φίλοι μας, για τον βαρύτατο ραδιοφωνικό ισχυρισμό του Αντ. Κοκορίκου ότι Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου μετείχαν και μάλιστα πριν φτάσουν στην κυβέρνηση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, σε ένα «πολιτικά διεφθαρμένο σύστημα».
Ακόμα χειρότερα, με άγνοια, προχειρότητα και περισσή ευκολία ο Αντ. Κοκορίκος ισχυρίστηκε για τον Λαφαζάνη ότι ως υπουργός δεν έκανε τίποτα από όσα είχε διακηρύξει. Ο Κοκορίκος, ίσως, είναι ο μόνος σε αυτήν την χώρα που κατηγορεί τον Λαφαζάνη για ασυνέπεια και για αναντιστοιχία λόγων και έργων. Κι αυτό όταν κόντρα στα μνημόνια είχε σταματήσει στην πράξη κάθε ιδιωτικοποίηση στον ενεργειακό τομέα, διατήρησε την δημόσια ιδιοκτησία του τελευταίου (ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΠΑ κλπ), πήρε από τον Λάτση την διοίκηση των ΕΛΠΕ, δεν είχε, μόνος αυτός, συμμετάσχει ποτέ σε σύσκεψη με τρόικα και η τελευταία, είτε εκπρόσωπός της, δεν πάτησε ποτέ στο υπουργείο του, προώθησε κόντρα στα αμερικανο-ΕΕ συμφέροντα μεγάλη συμφωνία με την Ρωσία για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο, που ενταφιάστηκε με την αποχώρησή του, έθεσε εκ νέου σε λειτουργία την Βιομηχανία Ζάχαρης, που σήμερα της βάζουν λουκέτο, πάλεψε με νύχια και με δόντια για να μην συνομολογηθεί τρίτο μνημόνιο, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό δρόμο αντίδρασης στους εκβιασμούς της ΕΕ – ΕΚΤ και για την έξοδο από το ευρώ, κάτι για το οποίο του απέδωσαν, πρώτα ο ίδιος ο Τσίπρας, ότι ήθελε να κάνει ριφιφί στο Νομισματοκοπείο!
Δεν πέταξε έξω κ. Κοκορίκο κανένας τον Λαφαζάνη ούτε από καμιά κυβέρνηση ούτε από καμιά λίστα. Δεν τον πέταξαν ούτε μπορούσαν ποτέ να το κάνουν. Ο Λαφαζάνης τους «έφτυσε» και τα βρόντηξε μετά λόγου γνώσεως, όταν μαζί με δεκάδες άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ιδρυτικά του στελέχη και όχι κομήτες, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια υπουργικούς θώκους και βουλευτικές έδρες, δήλωσε την αντίθεσή του στην προδοσία Τσίπρα, έκανε δημόσια συγκέντρωση καταδίκης του τρίτου μνημονίου και στη συνέχεια στην Βουλή το καταψήφισε.
Τέλος, ουδέποτε ο Λαφαζάνης, μας διαβεβαίωναν παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στράφηκε ποτέ εναντίον απλών μελών του ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται ο Αντ. Κοκορίκος, τα οποία απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ πάντα θεωρούσε ευπρόσδεκτα και τα τελευταία προσέτρεχαν στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ πρώτα στον Παν. Λαφαζάνη με εμπιστοσύνη, πράγμα που γίνεται και σήμερα από πολύ μαχόμενο κόσμο του παλιού πατριωτικού και λαϊκού ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και με την εκδήλωση στην οποία από κοινού μίλησαν Λαφαζάνης και Τσοβόλας και αναφέρθηκαν και οι δύο στην ανάγκη συνεργασίας όλων των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Ο Παν. Λαφαζάνης αντιτασσόταν τότε και αντιτάσσεται και σήμερα στην προσέλευση των γνωστών και σεσημασμένων γυρολόγων μεγαλοστελεχών και μεγαλοπαραγόντων του ΠΑΣΟΚ τα οποία προστρέχουν προς άγρα καρεκλών και λαφύρων όταν οσμίζονται προοπτική εξουσίας.
Γι’ αυτούς φυσικά ο Λαφαζάνης ήταν «ο φόβος και ο τρόμος» και όχι για τους απλούς αγωνιστές και προδομένους φίλους και φίλες από το ΠΑΣΟΚ.

Ν.Ζ

ΥΓ: Παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκριναν ως ιδιαίτερα απαράδεκτες και προσβλητικές τις φράσεις του Κοκορίκου ότι Λαφαζάνης και Ζωή μετείχαν πριν την εξουσία σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και περιφρονούσαν τους απλούς πολίτες για να μοιράζεται, τάχα, η κρατική χρηματοδότηση μεταξύ συνιστωσών.

Ουδέποτε κ. Κοκορίκο, μας λένε αυτοί που γνωρίζουν, ούτε το Αριστερό Ρεύμα ούτε η Αριστερή Πλατφόρμα έλαβαν έστω ένα ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση, που κατευθυνόταν, όση δινόταν, στον ΣΥΝ παλιότερα και στον ΣΥΡΙΖΑ μετέπειτα. Λίγο λιγότερη εμπάθεια δεν βλάπτει!

1 σχόλιο

  1. Ορθή επανάληψη: Λίγο λιγότερη ηλιθιότητα δεν βλάπτει.
    Επειδή είστε σοβαρή παράταξη της Αριστεράς, δεν θα έπρεπε να ασχολείστε με… Κοκορίκους. Αφήστε τους για τους Συριζαίους. Μιλάνε την ίδια γλώσσα.
    Σπύρος Καυτατζόγλου
    Μαθηματικός
    Μέλος ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας