Ο άνθρωπος των τραπεζών, Γ. Δραγασάκης, είχε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με την ΕΕΤ

3106
μνημόνια

Άτυπη συνάντηση με στελέχη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης (ΕΕΤ) (πρόεδρος Νίκος Καραμούζης και γγ Χαρούλα Απαλαγάκη) είχε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
Σπάνια σε επίσημη αναφορά τέτοιων συναντήσεων γίνεται η επισήμανση ότι πραγματοποιήθηκε σε ”πολύ καλό κλίμα’‘.
Ο υπερθετικός αυτός βαθμός υποδηλώνει τον ενθουσιασμό των τραπεζών για την πλήρη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων και των πιο μύχιων επιθυμιών τους.
Οι τραπεζίτες, αναφερόμενοι στον Γ. Δραγασάκη, δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για τον αντιπρόεδρο και δηλώνουν σχεδόν ευθέως ότι στο πρόσωπο του αντιπροέδρου βρήκαν τον άνθρωπο τους.
Ενώ οι τράπεζες συνεχίζουν να λειτουργούν σε βάρος της οικονομίας, αδυνατώντας να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις χρηματοδοτικές ανάγκες και κυρίως λειτουργούν αδίστακτα σε βάρος των λαϊκών οικογενειών με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κύμα των πλειστηριασμών, που εμποδίζεται βεβαίως σε μεγάλο βαθμό από το κίνημα και ενώ οι μαύρες τρύπες επανεμφανίζονται στην κεφαλαιακή τους επάρκεια, ο αντιπρόεδρος, αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης, ικανοποιεί ασμένως όλα σχεδόν τα αιτήματα τους.
Δεν αναφερόμαστε μόνο στον ”εξωδικαστικό συμβιβασμό” και την εγκατάσταση POS, που αποτελεί μηχανισμό αφαίμαξης της οικονομίας και των πολιτών από τις τράπεζες αλλά και στην πρόσφατη νομοθετική δυνατότητα που επιτρέπει να μετατραπούν οι προνομιούχες μετοχές του δημοσίου, οι οποίες από 1/1/2018 παύουν να μετράνε στα εποπτικά κεφάλαια, σε δεκαετή ομόλογα tier 2 που θα διατεθούν στο Δημόσιο και θα αναπληρώσουν έτσι την απώλεια των προνομιούχων μετοχών.
Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, την οποία άμεσα θα αξιοποιήσουν Eurobank (950 εκ. ευρώ) και Alpha (100εκ. ευρώ) και στην οποία θα αναφερθούμε αναλυτικά σε νεότερο σημείωμα μας, συνιστά μια νέα χαριστική πράξη προς τις τράπεζες, με κορωνίδα φυσικά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, χαριστικές πράξεις στις οποίες φέρεται να έχει ”βοηθήσει” σημαντικά ο αντιπρόεδρος.
Να γιατί το κλίμα της συνάντησης του Γ. Δραγασάκη με την ΕΕΤ υπήρξε ‘‘πολύ καλό” και όχι αδίκως οι τραπεζίτες στάζουν μέλι όταν πιάνουν στα χείλη τους το όνομα του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας