Οι αμοιβαίες επιθέσεις Trump – Merkel προκαλoύν σεισμό στις σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανικής ΕΕ, με ευρύτερες πλανητικές συνέπειες

2425
μέρκελ

Σε κλίμα ψυχρού πολέμου εξελίσσονται οι σχέσεις ΗΠΑ και Γερμανικής ΕΕ, το οποίο διαμορφώνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη και τον πλανήτη. Μάλιστα διεθνείς αναλυτές, που γνωρίζουν περισσότερα πράγματα, μιλούν για αμερικανογερμανικό πολιτικό πόλεμο, ο οποίος θα κλιμακωθεί και θα προσλάβει φρενήρεις διαστάσεις. Οι σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, παρότι είναι πρόωρο να αποτιμηθούν σε βάθος, δίνουν μεγαλύτερες, μάλλον, δυνατότητες και ευκαιρίες στην Ελλάδα απεμπλοκής από την μνημονιακή κηδεμονία και χάραξης ανεξάρτητων επιλογών.
Επίθεση κατά της Γερμανίας και της Angela Merkel εξαπέλυσε ο Donald Trump μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναφερόμενος στο εμπορικό έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ.
«Ο Donald Trump κατέστησε σαφές με το tweet του ότι αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο» σχολίασε αργότερα ο Thomas Opperman, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελας Μέρκελ (CDU).

Στο μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωνε: «Έχουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, επιπλέον πληρώνουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ απ’ όσα θα έπρεπε στο ΝΑΤΟ και το στρατό. Πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει».
Η ανάρτηση αυτή έρχεται μετά την δήλωση της Merkel ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στις ΗΠΑ και τις βολές εναντίον της τελευταίας.

Επιδιώκουν πτώση του Trump;

Η σφοδρότητα και η ευρύτητα των γερμανικών επιθέσεων και αντεπιθέσεων κατά του Donald Trump έχουν εντυπωσιάσει διεθνείς αναλυτές, οι οποίοι μιλούν για «αχάριστη» Γερμανία, η οποία οφείλει τα πάντα για την «θαυματουργή» μεταπολεμική πορεία της στην αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και τώρα βγάζει αλαζονικά «γλώσσα» μπροστά στην πρώτη αμερικανική επίκριση σε βάρος της.
Τόσο ισχυρή, λοιπόν, αισθάνεται η σύγχρονη Γερμανία, ώστε να τα βάλει μετωπικά με τις ΗΠΑ; Ή μήπως η επίθεση και αντεπίθεσή της κατά Trump βασίζεται σε διαμορφωμένες συμμαχίες με ισχυρούς κύκλους των ΗΠΑ και την βεβαιότητα ότι τον Trump γρήγορα θα τον τελειώσουν από κάτοικο του Λευκού Οίκου;
Σύντομα, μάλλον, θα έχουμε απαντήσεις.
Η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ μια ανεξάρτητη πολιτική και όχι μια πολιτική δορυφόρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας