Νέα ομοφοβική επίθεση στο Ρέθυμνο. Ελεύθεροι οι δράστες

2517
ομοφοβική

Μια ακόμη βίαιη ομοφοβική επίθεση καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής στο Ρέθυμνο, όταν τρεις νεαροί κατέφεραν πολλαπλά χτυπήματα σε 30χρονο στο κέντρο της πόλης, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, τρία άτομα με ακάλυπτα πρόσωπα επιτέθηκαν στον νεαρό και σε ένα φίλο του την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι και κατάφεραν να του προκαλέσουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ο 30χρονος έχει χτυπηθεί  στο κεφάλι και το πρόσωπο, και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου του έκανε τουλάχιστον 8 ράμματα στο βλέφαρο και τα ζυγωματικά. Έχει δύο μεγάλα αιματώματα και στα δύο μάτια και το ένα μάτι κλειστό από τις μελανιές.
Αν δεν έβγαιναν στα παράθυρα κάτοικοι της περιοχής να δουν τι συμβαίνει και να τραπούν οι δράστες σε φυγή, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα από έναν σοβαρό τραυματισμό.
Ο νεαρός που δέχθηκε την επίθεση δηλώνει πως δεν μπορεί να γνωρίζει το λόγο για τον οποίο του επιτέθηκαν άτομα τα οποία δεν γνωρίζει, και αν αυτό σχετίζεται με τη σεξουαλική του ταυτότητα. Ξέρει πάντως, όπως λέει, ότι παλαιότερα ήταν συχνά τα περιστατικά που «αν συνδεόταν η εμφάνισή σου με ιδεολογικές πεποιθήσεις ή σεξουαλικό προσανατολισμό, μπορούσαν να σου επιτεθούν Ρεθυμνιώτες. Νόμιζα όμως πως αυτό έχει αλλάξει», όπως είπε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Ρέθυμνο συμβαίνει τέτοιο βίαιο και απρόκλητο περιστατικό από άτομο ή ομάδα ατόμων με «στόχο» το διαφορετικό. Είτε πρόκειται για αλλοδαπούς, είτε για μέλη της γκέι κοινότητας, είτε για φοιτητές από τον αριστερό ή αντεξουσιαστικό χώρο. Πολλά περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, άλλα δεν έχουν καταγγελθεί επίσημα, γεγονός όμως παραμένει ότι υπάρχει μια εγκληματική δραστηριότητα, κυρίως από νέους ανθρώπους, το οποίο αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.
Πάντως, αν και το θύμα αναγνώρισε δύο από τους προσαχθέντες στην Αστυνομικό Τμήμα, οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας