Μ.Παναγιωτάκης: Στο όνομα της Οκτωβριανής επανάστασης ξεπουλάμε την ΔΕΗ!

2719
παναγιωτάκης

«Θα υποχρεωθούμε να πουλήσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο μονάδες της ΔΕΗ». Με δυο λόγια ο κ. Παναγιωτάκης είπε: Βγάλαμε το πιστόλι από το δικό μας κρόταφο, το βάλαμε στο κρόταφο της ΔΕΗ και πατήσαμε με “πόνο’ τη σκανδάλη!
Πουλάμε την ΔΕΗ για χάρη του συστήματος και της παραμονής στο ευρώ, είναι η αλήθεια.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Οκτωβριανή Επανάσταση και εξηλεκτρισμός» και κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, ο οποίος παρέλειψε να πει ότι η ΔΕΗ που εξηλέκτρισε την Ελλάδα εκποιείται, τεμαχίζεται και διαλύεται.
Ο κ. Παναγιωτάκης, με ένα κρεσέντο παραλογισμού, τόνισε ότι η ΔΕΗ θα είναι μικρότερη, «αλλά θα βρούμε τρόπους να την κάνουμε ισχυρότερη, γιατί είναι αναπτυξιακό εργαλείο, και στα χέρια μιας προοδευτικής κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει εργαλείο αντίστασης στην επίθεση στα λαϊκά στρώματα και το περιβάλλον. Έχουμε μάθει να χάνουμε, και παρά τις ήττες που ήταν πολλές και θα ακολουθήσουν και άλλες, είμαστε όρθιοι». Εμπρός λοιπόν για αμέτρητες ήττες … παρά τις οποίες εμείς θα μείνουμε όρθιοι εν μέσω μιας ξεπουλημένης και κατεστραμμένης χώρας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς το καλάθι των λιγνιτικών μονάδων που θα διατεθούν προς πώληση, τείνει σε συμφωνία, με τη διάθεση δύο μονάδων του ΑΗΣ Μεγαλόπολης της μονάδας Φλώρινας και της άδειας για κατασκευή δεύτερης μονάδας στον εν λόγω σταθμό, μαζί με τα σχετικά λιγνιτωρυχεία.
«Η γεννήτρια της Οκτωβριανής επανάστασης, με καθαρή ενέργεια (αέρα κοπανιστό!) και όχι με λιγνίτη είναι παρούσα» ανέφερε χαρακτηριστικά και δικαιολογημένα ο κ. Καρτερός, αφού ο λιγνίτης ξεπουλήθηκε στη χώρα μας κοψωχρονιά.
Στα κινήματα της αντιπαγκοσμιοποίησης, κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos, στα κινήματα «δεν πληρώνω», είναι παρούσες οι ιδέες της Οκτωβριανής Επανάστασης» πρόσθεσε.
Προς ενημέρωση οι Podemos δεν υπήρχαν όταν αναπτύσσοντο τα κινήματα της αντιπαγκοσμιοποίησης, ενώ όσοι αγωνίζονται σήμερα στα κινήματα για να μην πληρώνουν, εφεξής, κατά Τόσκα και Κοντονή, θα διώκονται με ιδιώνυμα μέτρα.
«Τα λάθη και εγκλήματα που έγιναν, δεν αναιρούν το ηθικό, πολιτικό φορτίο της επανάστασης, που έβαλε τη σφραγίδα της στον κόσμο υψώνοντας την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ. Τα δύο τρίτα της κυβέρνησης μπήκαν στην πολιτική ως μέλη της ΚΝΕ ή τού ΚΚΕ», τόνισε, χωρίς να αναφέρει τι κάνουν σήμερα και ποιες συνταγές εφαρμόζουν.
«Είναι ανοησία να πει κανείς ότι είμαστε τέκνα της επανάστασης, αλλά έχουμε μια σχέση στο επίπεδο των ιδεών, των αντιλήψεων και της ιστορικής μας διαδρομής» σημείωσε, προκαλώντας σε όλους όσους πληροφορήθηκαν τα λεγόμενα του μάλλον ειρωνικά μειδιάσματα.
Παρόντες με βαθιά συγκίνηση στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, οι Γ.Κατρούγκαλος, Α.Πετρόπουλος, Γ.Μπαλάφας, Ν.Φίλης, Χ.Καφαντάρη, κ.ά.
*Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ και in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας