Μεγάλη συγκέντρωση και μεγαλειώδης πορεία για την Αφρίν στην Τουρκική πρεσβεία

2254
συγκέντρωση

Μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια και σχετικά μεγαλειώδης πορεία αλληλεγγύης στην Αφρίν και προς την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη (20/3).
Η συγκέντρωση και πορεία σημαδεύτηκαν με τα συνθήματα «Λευτεριά στην Αφρίν», «Λευτεριά στο Κουρδιστάν», «Έξω ο Τούρκικος στρατός από την Αφρίν», «Ελλάδα, Κύπρος, Αφρίν και Συρία, οι λαοί παλεύουν για ελευθερία».
Η ατμόσφαιρα δονείτο από τα αισθήματα αλληλεγγύης στους ηρωικούς μαχητές της Αφρίν, οι οποίοι, παρά την κατάληψη της πόλης από τον ιμπεριαλιστικό τούρκικο στρατό και τους τζιχαντιστές συμμάχους τους, συνεχίζουν τον ανταρτοπόλεμο κατά της Τουρκικής βαρβαρότητας και του φασισμού του Erdogan.
Στην πορεία προπορεύονταν οι Κούρδοι της Αθήνας με τις σημαίες και τα πανό τους και με συνθήματα για την λευτεριά στην Αφρίν και ενάντια στον φασισμό του Τουρκικού αιμοσταγούς καθεστώτος.
Τους Κούρδους ακολουθούσε στην πορεία το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.), με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη και πολλά κεντρικά στελέχη της ΛΑ.Ε, με τον πρώτο να χαιρετίζει την συγκέντρωση μόλις έφθασε έξω από την τουρκική πρεσβεία.
Το πανό της Λαϊκής Ενότητας στρεφόταν κατά της βάρβαρης στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας στην Αφρίν και εξέφραζε την αλληλεγγύη της στον μαχόμενο Κουρδικό λαό της Αφρίν.
Ο Παν. Λαφαζάνης, με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι «στην Αφρίν αγωνίζεται για δημοκρατία και ελευθερία όλη η πραγματικά πολιτισμένη ανθρωπότητα. Η δημοκρατία της Ροζάβα, πρότυπο δημοκρατίας για όλη την Μέση Ανατολή αλλά και όλο τον κόσμο που, δυστυχώς, κυριαρχείται από τον ολοκληρωτισμό, δεν πρόκειται να ηττηθεί και να καταρρεύσει.
Αν χαθεί η Αφρίν και η Ροζάβα, τότε μαζί τους κινδυνεύουν να χαθούν και η Κύπρος και το Αιγαίο
Στο μπλοκ της ΛΑ.Ε. υπήρχε και πανό που ανέγραφε: «Λευτεριά στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς» που κρατούνται άδικα και εκβιαστικά στην Αδριανούπολη.
Στην πορεία συμμετείχαν με τα δικά τους πανό και σειρά από αριστερές οργανώσεις, όπως η «Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία», η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και άλλες συλλογικότητες, μαζί με πλήθος πολιτών και νεολαίας.
Όλοι δώσανε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν πιο πλατιά και πιο ενωτικά τον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία, κυριαρχία, ειρήνη, ασφάλεια και ισότιμη συνεργασία για όλους τους λαούς της περιοχής, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την νεοαποικιοκρατία, τις πολεμικές επεμβάσεις, τις επεκτατικές επιδιώξεις, τους αλυτρωτισμούς, τους αυταρχισμούς, τα δεσποτικά καθεστώτα και τους ολοκληρωτισμούς.
Να υπογραμμίσουμε, καταγγέλλοντας, ότι η μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στην Αφρίν, ένα μεγάλο γεγονός δημοκρατίας, πολιτισμού και ελευθερίας για την παρακμάζουσα εποχή μας, με εξαιρετική και άκρως επίκαιρη σημασία, αποσιωπήθηκε, υποβαθμίστηκε και διαστρεβλώθηκε, από τα περισσότερα, σχεδόν, μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα από Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), το οποίο, για λόγους που ξέρει και όλοι γνωρίζουν, έδειξε για άλλη μια φορά σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα και σε μια τόσο σημαντική για όλη την περιοχή εκδήλωση, ένα πολύ άσχημο πρόσωπο.

Κ.Π.

Βίντεο από την ομιλία του Παν. Λαφαζάνη στην πορεία αλληγεγγύης για την Αφρίν στην Αθήνα

Φωτογραφικό υλικό από την πορεία αλληλεγγύης

kurds
4049966
3945528
Αφρίν22
4497067
4439150
Αφρίν33
 
3804766
4636854
Αφρίν
Αφρίν44  Αφρίν66 Αφρίν77 Αφρίν88 Αφρίν99 Αφρίν111 Αφρίν112 Αφρίν113 Αφρίν114 Αφρίν115 Αφρίν116 Αφρίν118 Αφρίν119 Αφρίν1112
4156459
Αφρίν6  Αφρίν9 Αφρίν15  Αφρίν19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας