Μαζικό και πλουραλιστικό το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

2261
μαζικό

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 17/3 στην Αθήνα το πολύ μεγάλο σε όγκο αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων, το οποίο είχε ιδιαίτερο παλμό και μαχητικότητα.

Μια τεράστια πολύχρωμη και πολυεθνική πορεία διέσχισε το αθηναϊκό κέντρο και από την Ομόνοια κινήθηκε μέσω της Σταδίου στο Σύνταγμα και από εκεί στη Βουλή και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών στο συλλαλητήριο, πράγμα που έδινε στην κινητοποίηση ένα ιδιαίτερα αγωνιστικό πνεύμα.

Τα μηνύματα του συλλαλητηρίου ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό ήταν ταυτόχρονα μηνύματα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές και τις πολιτικές του μνημονιακού μπλοκ της αναλγησίας απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες, μηνύματα καταδίκης της ΕΕ και των αντιπροσφυγικών τειχών και μηνύματα εναντίωσης στις ακροδεξιές και νεοναζιστικές δυνάμεις.

Στο συλλαλητήριο είχαν καλέσει με ανακοινώσεις τους η πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Λαϊκή Ενότητα, το ΜΕΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ¨ΑΔΕΔΥ, το Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των Λαών Ελλάδας – Τουρκίας, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών¨, ¨Μαροκινή Κοινότητα Ελλάδας, Οργάνωση Ενωμένων Αφρικανών Γυναικών, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, Συντονισμός για το Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό,  φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, πολλές πολιτικές οργανώσεις και αντιρατσιστικές κινήσεις με σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ».

Αισθητή έκανε την παρουσία του το μπλοκ της ΛΑ.Ε με ξεχωριστό πανό, όπου έδωσε το παρόν και ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε.

Λαφαζανης

Αντιρατσιστικό12

dav

Αντιρατσισιτκό9 Αντιρατσιστικο

Αντιρατσισικό15

Αντιρατσισικό17

Αντιρατσισικό14

Αντιρατσιστικό2 Αντιρατσιστικό3

Αντιρατσιστικό10

 Αντιρατσιστικό5 Αντιρατσιστικό6 Αντιρατσιστικό7

Αντιρατσιστικό4

 Αντιρατσιστικό11  Αντιρατσιστικό13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας