Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εμπαιγμού από την εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης

1894

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα πως αυτό που απουσίαζε ώστε να κατοχυρωθούν θεσμικά αναπαλλοτρίωτα και οικουμενικά δικαιώματα ήταν η πολιτική βούληση», αναφέρει σε δήλωσή της για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η αρμόδια γενική γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, και απαριθμεί: διορθώθηκαν χρόνιες αδικίες για ομάδες συμπολιτών μας, τέθηκαν στον δημόσιο διάλογο ζητήματα που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ταμπού και θωρακίστηκε θεσμικά το νομικό πλαίσιο.
Η κ. Γιαννακάκη προφανώς δεν ξέρει τίποτα για το όργιο βίας που εξαπολύεται σχεδόν σε καθημερινή βάση από την ΕΛ.ΑΣ., που αντιμετωπίζει σταθερά με τα ΜΑΤ, με ξυλοδαρμούς και χημικά τις λαϊκές, εργατικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις.
Φαίνεται να αγνοεί τους βασανισμούς συλληφθέντων στα αστυνομικά τμήματα. Δεν έχει ακούσει τίποτα για την ιατροδικαστική έκθεση που αποδείκνυε ότι οι Σακκάς-Σεϊσίδης υπήρξαν θύματα άγριων βασανισμών. Ούτε είδε τις φωτογραφίες των τούρκων και κούρδων αντιφασιστών, που συνελήφθησαν πρόσφατα, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η αστυνομία και όπου είναι εμφανή τα σημάδια από τους βασανισμούς.
Ούτε για το εξευτελιστικό ξεγύμνωμα και τον βασανισμό των κρατούμενων γυναικών στον Κορυδαλλό έτυχε να μάθει τίποτα η κ. Γιαννακάκη. Τότε που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο συγκρατούμενής τους εξαιτίας της άρνησης του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιτρέψει τη νοσηλεία της.
Η γενική γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν φαίνεται να ξέρει πως οι εξευτελιστικοί κολπικοί και πρωκτικοί έλεγχοι θεσμοθετούνται με τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα του υπουργείου της.
Φυσικά, δεν γνωρίζει ούτε για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχει επιβάλλει η Ε.Ε. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Δεν θα άκουσε, όπως προκύπτει από τη δήλωσή της, ούτε και τον κ. Μουζάλα, να δηλώνει πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν και φέτος νεκροί πρόσφυγες εξαιτίας του κρύου.
Μας εμπαίζει η κ. Γιαννακάκη. Ασελγεί πάνω στον πόνο και στην τραγωδία τόσων και τόσων ανθρώπων. Χωρίς ντροπή. Χωρίς την παραμικρή αίσθηση στοιχειώδους ανθρωπιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας