Λάθος εκτιμήσεις Lavrov για Lepen και Trump: Είναι ρεαλιστές και όχι λαϊκιστές

1615
βενεζουέλας

Η υποψήφια της Ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Marin Lepen δεν είναι «λαϊκίστρια», αλλά «ρεαλίστρια κατά της παγκοσμιοποίησης», εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
«Δεν θα έλεγα ότι ο Donald Trump  ή η Marie Lepen είναι περιθωριακές προσωπικότητες, κυρίως διότι είναι εντελώς ενσωματωμένοι στη λειτουργία του αμερικανικού και του γαλλικού κράτους», δήλωσε ο κ. Lavrov σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του ρωσικού στρατού.
«Δεν θα έλεγα ότι είναι λαϊκιστές, ο όρος λαϊκιστής έχει αρνητική χροιά. Θα τους χαρακτήριζα μάλλον ρεαλιστές ή καλύτερα κατά της παγκοσμιοποίησης», πρόσθεσε.
Η Ρωσία κατηγορείται ότι προσπαθεί να προωθήσει αντιευρωπαϊκές και λαϊκιστικές δυνάμεις στις εκλογές που διεξάγονται στις χώρες της Δύσης. Το Κρεμλίνο αντιμετώπισε θετικά το Brexit και την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ.
Η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN) Marin Lepen  από την πλευρά της έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Ρωσία, έχει εκφραστεί με θερμά λόγια τον πρόεδρο της χώρας Vladimir Putin και παρουσιάζεται με θετικό τρόπο από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
“Λάθος” εκτιμήσεις Lavrov
Πολιτικοί κύκλοι έκριναν ως άστοχες και λαθεμένες τις δηλώσεις Lavrov όσον αφορά τις εκτιμήσεις του για τα χαρακτηριστικά της Λεπέν και Trump.
Οι ίδιοι κύκλοι προσπερνούσαν τον όρο “λαϊκιστής”, που τον χρησιμοποιούν συχνά τα κατεστημένα συμφέροντα, για να κατηγορήσουν όλους/ες συλλήβδην οι οποίοι στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα τους. Ωστόσο επεσήμαιναν ότι δεν θεωρούν ρεαλιστές, πολιτικούς που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο και στρέφονται ίσως, κατά της “παγκοσμιοποίησης” από μια συντηρητική νεοϊμπεριαλιστική σκοπιά.
Η αντίδραση κατά της παγκοσμιοποίησης για να είναι γόνιμη, πρέπει να γίνεται από μια προοδευτική σκοπιά ισότιμης και δίκαιης διεθνούς συνεργασίας χωρίς ιμπεριαλιστικούς επικυρίαρχους και ενδοϊμπεριαλιστικά στρατόπεδα κηδεμονίας.
Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι έλεγαν ότι κατανοούν την προσπάθεια της Ρωσίας να βρει διεθνή ερείσματα, ανοχές και στηρίξεις, την ώρα που δέχεται μια σκληρή νεοψυχροπολεμική επίθεση.
Μια πολιτική, όμως, αξιοποίησης τέτοιων ανομοιογενών ενδεχομένως ερεισμάτων δεν είναι αναγκαίο να συνδυάζεται με εκπτώσεις, αυταπάτες και με χωρίς αντίκρυσμα τοποθετήσεις.
Ο Trump αντιπροσωπεύει, με άλλους όρους από τον Obama , τα σκληρά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία, ενώ και η Lepen αντιπροσωπεύει, με άλλους, ακροδεξιούς όρους, από το Oland, τις επεκτατικές επιδιώξεις του Γαλλικού ιμπεριαλισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας