Κορυφώθηκαν με μεγάλη συγκέντρωση-πορεία-συναυλία οι εκδηλώσεις μνήμης Παύλου Φύσσα

2915
sdr

Με μεγάλη, αγωνιστική και νεανική κατά κύριο λόγο συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Φύσσα σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα και εν συνεχεία πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κεντρικό σύνθημα «Παύλο ζεις, τσακίστε τους Ναζί», η οποία κατάληξε στο Καστράκι, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συναυλία, κορυφώθηκαν, οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η συναυλία με τίτλο «4 χρόνια χωρίς τον Παύλο – Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεIς μαζί τους;», στην οποία κάλεσε η οικογένεια Φύσσα και συμμετείχαν φιλικά οι Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota κ.ά., πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο απέναντι από την πύλη Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά.

Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό, μαζικό και μαχητικό βηματισμό, βρέθηκε γι’ άλλη μια φορά μετά τις 16/9, το περασμένο Σάββατο, με το μεγαλειώδες, νεανικό και αγωνιστικό συλλαλητήριο στους δρόμους της Αθήνας και σήμερα στους δρόμους του Κερατσινιού, και δήλωσε την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει τους αγώνες του για:  Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.  Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.  Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.  Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Στην σημερινή μεγάλη συγκέντρωση – αντιφασιστική πορεία – συναυλία συμμετείχαν σειρά αντιφασιστικών και μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων, συλλογικότητες και σωματεία, ενώ μαζικά μπλοκ είχαν η ΛΑ.Ε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολλές κινηματικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς.

Παρούσα στη συγκέντρωση ήταν και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρει σε
ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με τη διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ΄ ομολογία δράστης και μέλος του τάγματος εφόδου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ο
δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».

sdr
sdr

Φυσσας2 Φυσσας4 Φύσσας6
sdr
sdr

sdr
sdr

sdr
sdr

sdr
sdr

dav
dav

sdr
sdr

dav
dav

sdr
sdr

sdr
sdr

sdr
sdr

sdr
sdr

sdr
sdr

sdr
sdr

sdr
sdr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας