Με μνημόνια τιμά ο ΣΥΡΙΖΑ την Μακρόνησο;

1722
κόμματα

Δεν αξίζει κάποιος να απαντάει στον κ. Καρανίκα επειδή όμως πίσω από αυτόν υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, οφείλουμε να απαντήσουμε σε συγκεκριμένα πράγματα. Άλλωστε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος πληρώνεται για να επιτίθεται σε όλους όσους οι πράξεις τους εκθέτουν την κυβερνητική πολιτική και ρητορική. Όμως καθώς ήταν στοχευμένη η επίθεση του, θα το πιάσουμε λέξη-λέξη γιατί είναι πολύ κρίμα κι άδικο, να παραμείνει αναπάντητο μέχρι και το τελευταίο σημείο στίξης:
Η αριστερά χτες στην Μακρόνησο“:
Όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν χτες στη Μακρόνησο.
πάνω από 2.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ
Αδυνατώ να απαντήσω, δεν τους μέτρησα, δεν μου φάνηκαν τόσοι αν και ο αριθμός καμία σημασία δεν έχει.
Ουρλιάζουν οι αριστεριστές της ΛΑ.ΕΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κανείς δεν ούρλιαξε. Αν κάθε φορά που κάποιος επιχειρηματολογεί εναντίον σας, εσείς το αντιλαμβάνεστε ως “ουρλιαχτό” τότε έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα αντίληψης.
Η κριτική που ασκήθηκε εξ αριστερών στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη κάθε άλλο παρά “ουρλιαχτό” ήταν. Το αναγάγετε σε “ουρλιαχτό” μόνο και μόνο διότι έφτασε ως “ουρλιαχτό” στα αυτιά σας.
Επίσης το κόμμα μου είναι η ΛΑ.Ε. Το ΛΑ.ΕΝ είναι η δική σας εκδοχή.
ενώ θα έπρεπε να ντρέπονται
Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που δεν ψηφίσαμε μνημόνια και διαλέξαμε να μην “προσκυνήσουμε” εκεί που κάποτε όλοι μαζί “φτύναμε” (μεταφορικά ότι είναι μέσα σε εισαγωγικά τύπου: ” “, μην παρεξηγηθώ).
Επίσης να ντραπούμε επειδή επιλέξαμε να φύγουμε περιφρονώντας θέσεις κι αξιώματα…
Καταλαβαίνετε πως αν δεν φεύγαμε τώρα θα ήμαστε στην δύσκολη θέση να μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες με τον Τραμπ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.
όχι μόνο διότι δεν είναι σε θέση να τιμήσουν την ιστορία και τους προγόνους τους
Ενώ ψηφίζοντας μνημόνια και ξεπουλώντας όλο τον δημόσιο πλούτο, η ιστορία δικαιώνεται και οι πρόγονοι είναι αναπαυμένοι.
Επίσης, μόνο και μόνο επειδή τιμούμε ιστορία και προγόνους, κατακρίναμε το κυβερνητικό πανηγυράκι που στήθηκε στην Μακρόνησο.
“αλλά γιατί σήμερα στέκονται δίπλα στη ΝΔ και στην διαπλοκή”
Όλοι ξέρουμε τις άριστες σχέσεις, ΛΑ.Ε – ΝΔ (γελάνε και τα πόμολα). Επίσης όλοι ξέρουμε πως η ΛΑ.Ε είναι Κυβέρνηση, βλέπει την διαπλοκή και την ανέχεται… ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Κυβέρνηση εδώ και δύο έτη και η διαπλοκή συνεχίζει να αλωνίζει ανενόχλητη;;;
Να υπενθυμίσω στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα πως το μνημόνιο του Ιουλίου του 2015 πέρασε με κοινές ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι οποίοι σε αγαστή σύμπνοια “ξαναέσωσαν την χώρα” από τους “στασιαστές δραχμολάγνους” πρώην βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καταψήφισαν και παραιτήθηκαν.
Αν θέλει κανείς λοιπόν να δει κάποιον που στάθηκε δίπλα στην ΝΔ, μπορεί να δει τα πρακτικά της Βουλής του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2015 ή πολύ απλά να κοιτάξει γύρω του, στο κομματικό επιτελείο και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
υιοθετώντας την ίδια ατζέντα με το διαπλεκόμενο κεφάλαιο
Πότε υιοθέτησε το “διαπλεκόμενο κεφάλαιο” την ατζέντα του εθνικού νομίσματος και του κρατικού ελέγχου των τραπεζών, που προωθούμε εμείς κι εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι;
Και ποιο είναι το «διαπλεκόμενο κεφάλαιο» που επικαλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ;
Εφόσον το γνωρίζουν, εφόσον είναι Κυβέρνηση κι εφόσον παραμένει “διαπλεκόμενο”, ποιος ο λόγος που δεν προβαίνουν σε ενέργειες για να πάψει να είναι διαπλεκόμενο.
Ή έστω να φέρουν στο φως το “διαπλεκόμενο κεφάλαιο” εφόσον το γνωρίζουν . Διαφορετικά είναι θράσος να το επικαλείται μία Κυβέρνηση σαν απλός παρατηρητής.
θεωρούν περισσότερο κι από το ΚΚΕ ότι τους ανήκει η Μακρόνησος
Η Μακρόνησος δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει στην ιστορία ως συμβολικός τόπος εξορίας και βασανισμών ανθρώπων που αγωνίστηκαν μέχρι τέλους για τις ιδέες τους.
Αυτό μόνο περί κυριότητας.
αυτοί που παράτησαν τον αγώνα για να πίνουν τον καφέ τους στα αριστερά καφέ
Κι αυτοί που παράτησαν τους δρόμους, τα συνδικάτα και τις συγκεντρώσεις για να κάθονται αναπαυτικά στις καρέκλες των υπουργείων και να «χρυσοπληρώνονται» ως υπουργοί, βουλευτές ή πρωθυπουργικοί σύμβουλοι. Και να μας εγκαλούν κουνώντας μας το δάχτυλο που δεν κάναμε το ίδιο.
Εμείς, ανάμεσα στις δεκάδες κινητοποιήσεις που προγραμματίζουμε κάθε μήνα, είμαστε και κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας προσπαθώντας να σώσουμε την λαϊκή περιουσία και όχι σώζοντας τις βίλες των εργοδοτών τους από τους πλειστηριασμούς. Εσείς;
και στους διαδρόμους των υπηρεσιών
Ποιους διαδρόμους, ποιων υπηρεσιών;
Υπέπεσε κάτι στην αντίληψη σας, για συγκεκριμένα άτομα;
σώζοντας τις βίλες των εργοδοτών τους, από τους πλειστηριασμούς
Αυτοί που κατάφεραν να εκπλειστηριάσουν την πρώτη κατοικία που δεν κατάφερε ούτε το παλαιομνημονιακό κομματικό μπλοκ να το κάνει, τώρα χέρι χέρι με όλο το μιντιακό σύστημα που πολεμάνε κατά τα άλλα, κουνάνε το δάχτυλο στο κίνημα αποτροπής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, λαϊκής περιουσίας εργατών, αγροτών, ανέργων και υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Κι αυτοί που εκπλειστηριάζουν και καταστρέφουν τους συμπολίτες μας, τώρα έχουν το θράσος να μιλάνε αόριστα για βίλες και εργοδότες.
Έχει και πιο κάτω…
και είναι μόνο αντιΣΥΡΙΖΑ
Όχι, είναι αντιμνημονιακοί. Κι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθ ΄ όλα μνημονιακό κόμμα, κατ ΄ επέκταση είναι και αντιΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν ήσαστε μνημονιακό κόμμα, δεν θα είχαμε τόση κάψα…
Επιλογή σας ήταν. Άλλωστε κι εσείς οι ίδιοι ήσασταν αντιμνημονιακοί κάποτε. Αν αλλάξατε, δεν φταίμε εμείς.
γιατί φορολογήθηκαν ως μικροαστοί… με μνημόνιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Εκτός τόπου και χρόνου. Η φορολογία έτσι όπως είναι με ευθύνη της Κυβέρνησης. Απαλλάσσονται οι έχοντες και την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι. Άλλωστε εσείς μειώσατε δύο φορές το αφορολόγητο με τα μνημόνια που ψηφίσατε.
Το σίγουρο είναι ότι η Μακρόνησος δεν είναι νησί των αριστεριστών
Το ξανάπαμε… Η Μακρόνησος ανήκει στην ιστορία της. Τα υπόλοιπα είναι κούφιοι λόγοι κυριότητας.
Στην Μακρόνησο βρίσκονταν άνθρωποι 17 ολόκληρα έτη μόνο και μόνο διότι δεν υπέγραφαν. Μεγάλη η διαφορά με αυτούς που υπέγραψαν ισχυριζόμενοι ότι αγωνίστηκαν 17 ώρες…
Αυτοί τότε συνθηκολόγησαν δίνοντας λουλούδια στους Γερμανούς φαντάρους
Σκεφτείτε να δίνανε και τα αεροδρόμια της χώρας σε γερμανικές εταιρείες,70 χρόνια μετά….
και τώρα ψάχνουν με τον Μαρινάκη και τον Κούλη, το πρόγραμμα δράσης του Νοέμβρη
Όλο τον Νοέμβρη και για όσο χρειαστεί, θα είμαστε στα ειρηνοδικεία. Μην επικαλείστε τον κ. Μαρινάκη και τον Κούλη, εφόσον εσείς έχετε αναλάβει να κάνετε όλη τη βρώμικη δουλειά. Αυτοί περιμένουν πως και πως να εκπλειστηριαστούν τα πάντα, προς όφελος των funds και των τραπεζών, σύμφωνα με τον νόμο που εσείς έχετε περάσει και που το «ρημάδι» το Κίνημα αποτροπής των πλειστηριασμών, δε σας αφήνει να υλοποιήσετε.
Και για αυτό και όλη η επίθεση.
Φτάσανε σε σημείο αυτοί που έχουν συνώνυμο της λέξης «κωλοτούμπα» να εγκαλούν όσους δεν συμβιβάστηκαν και δεν συνυπέγραψαν.
Το μνημονιακό κλαμπ επιτίθεται όπως όλα τα θηρία, όταν πληγώνονται και ξέρουν πως δεν είναι πολλά «τα ψωμιά τους».
Πήγατε στη Μακρόνησο καπηλευόμενοι την ιστορία όσων δεν συμβιβάστηκαν και κρατώντας τη σημαία του συμβιβασμού, κουνάτε το δάχτυλο για να μας πείσετε πως ο ήλιος δεν βγαίνει από την Ανατολή.
Με την δική σας πολιτική λογική, όλοι οι εξόριστοι και οι βασανισμένοι, αδίκως ταλαιπωρήθηκαν αφού θα μπορούσαν να είχαν υπογράψει ότι τους έδιναν και να μετατρέπονταν σε «κυβερνώσα αριστερά».
Άδικα φάγανε τα νιάτα τους στις φυλακές, άδικα υπέστησαν φάλαγγα, άδικα μαρτύρησαν για την ακεραιότητα των ιδεών τους και για τα υψηλά τους ιδανικά.
Θα μπορούσαν κάλλιστα να αγωνιστούν ( ; ) για ένα 17ωρο, να υπογράψουν κι έπειτα να επικαλούνται τον αγώνα τους ως ένδειξη ηθικής ακεραιότητας.
Και συνάμα να λοιδορούν κι αυτούς που δεν υπέγραψαν .
Αυτοί είστε, για αυτό θα σας θυμόμαστε και για αυτό θα μείνετε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική απογοήτευση και συνάμα η Κυβέρνηση που κατάφερε γρηγορότερα από όλες τις προηγούμενες, να φτύσει κατάμουτρα τους νεκρούς και τους βασανισμένους και την ιστορία αυτού του τόπου και προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, να υπογράψει τις συνθήκες πλήρους υποτέλειας της χώρας και του λαού της.
Κι αν ακόμα και σήμερα, η λέξη «ηρωισμός» περιγράφεται πλήρως με τη λέξη «Μακρόνησος» τότε οι λέξεις «κωλοτούμπα» και «πολιτική ξεφτίλα» θα μπορούν μονολεκτικά να περιγράφονται ες αεί με τις λέξεις «Τσίπρας» και «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την επιθετικότητα από το κυβερνητικό επιτελείο. Κόβουν μισθούς και συντάξεις και διατηρούν τα δικά τους προνόμια στο ακέραιο.
Τι να κάνουμε;
Είναι γλυκιά η εξουσία και οι παχυλοί μισθοί.
Για μας η επίθεση σας είναι η καλύτερη διαφήμιση και η καλύτερη απόδειξη ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο.
*Η Δέσποινα Σπανού είναι υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας