Ιαπωνία: Διατήρησε αρνητικά τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα (-0,1%). Πληρώνει για να δανείζει, ενώ η Ελλάδα έχει το πιο σκληρό νόμισμα!!!

1335
Ιαπωνία

Την ώρα που η τραπεζική χρηματοδότηση στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη και τα επιτόκια δανεισμού στα ύψη, στην Ιαπωνία η ρευστότητα είναι αστείρευτη και τα επιτόκια δανεισμού σχεδόν μηδενικά!!!
Δυστυχώς, η ευρωζώνη και το σκληρό ευρώ καταδικάζουν τη χώρα σε ύφεση και σε στασιμότητα, ενώ με εθνικό νόμισμα και εθνική νομισματική πολιτική η Ελλάδα θα είχε άφθονη ρευστότητα με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια.
Αμετάβλητα διατήρησε για ακόμα μία φορά τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της σημερινής (31/10) συνεδρίασης, μειώνοντας ωστόσο ορισμένες από τις προβλέψεις της για τις τιμές, στην προσπάθειά της να διατηρήσει τα επιθετικά της μέτρα για να τονώσει τον πληθωρισμό!!!
Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% με ψήφους 8 υπέρ και 1 κατά, καθώς συνεχίζει να εισάγει μεγάλα ποσά μετρητών στον χρηματοπιστωτικό τομέα με την ελπίδα να επιτύχει το στόχο του πληθωρισμού στο 2%.
Ο Goushi Kataoka ψήφισε για άλλη μία φορά κατά της σχετικής απόφασης, επαναδιατυπώνοντας το επιχείρημά του ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν πράττει αρκετά για να επιτύχει τον στόχο της.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Bank of Japan πρέπει να καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να αναλάβει περισσότερες ενέργειες εάν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην επίτευξη του στόχου του 2%.
Σημειώνεται ότι η στάση της BoJ έρχεται σε αντίθεση με τις κινήσεις των Federal Reserve και ΕΚΤ, καθώς και άλλων κεντρικών τραπεζών να απομακρυνθούν από τα μέτρα που αποσκοπούσαν στη στήριξη των οικονομιών τους τα χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας