Η Αριστερά αντί να "δημεύει", προστατεύει τις λαϊκές περιουσίες. Η πρόκληση της νέας ηγεμονίας

2064
αριστερά

Όταν ομιλούμε για Αριστερά ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτήν την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.
Αυτά έχουν μεταλλαχθεί και συναποτελούν την χειρότερη στην πράξη δεξιά, αφού εφαρμόζουν αποτελεσματικότατα τα πιο σκληρά μέτρα που και οι πιο δεξιές κυβερνήσεις δεν θα μπορούσαν στην πράξη, λόγω κοινωνικών αντιδράσεων, να περάσουν.
Όπως έλεγαν, λοιπόν, στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στην Iskra, ενώ ο μνημονιακός νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ έρχεται να αρπάξει, να ληστέψει, να κατασχέσει και να εκπλειστηριάσει μαζικά τις καταθέσεις, τις λαϊκές περιουσίες, τα επαγγελματικά ακίνητα ακόμα και τις πρώτες κατοικίες των πολιτών και των νοικοκυριών, είναι η σύγχρονη Αριστερά του 21ου αιώνα που έρχεται να υπερασπίσει σθεναρά και σε σημαντικό βαθμό αποτελεσματικά, αντί να δημεύσει όπως κατηγορείτο, όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Είναι η ίδια αυτή σύγχρονη Αριστερά που μπαίνει στην πρώτη γραμμή για να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την σύνθλιψη των πολυεθνικών γιγάντων, να στηρίξει τον μικρομεσαίο αγρότη από τον αφανισμό, να στηρίξει, ακόμα, όσο είναι δυνατόν την παραγωγή και την παραγωγική βάση της χώρας από την συντριβή της τόσο από την ΕΕ και την λεγόμενη “παγκοσμιοποίηση” όσο και από το τραπεζικό, πολυεθνικό εμπορικό και διαπλεκόμενο κεφάλαιο.
Πολλοί, ακόμα και στο χώρο της Αριστεράς, όχι φυσικά της μεταλλαγμένης που έχει προσκυνήσει την παραδομένη εγχώρια οικονομική ολιγαρχία και την πολυεθνική ελίτ, δεν έχουν αντιληφθεί τις συγκλονιστικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην σημερινή Ελλάδα και γενικότερα. Δεν έχουν αντιληφθεί τις μεγάλες αλλαγές που καθιστούν την σύγχρονη Αριστερά, ή μάλλον της δίνουν την δυνατότητα να καταστεί, ηγεμονική εθνική δύναμη μιας πολύ πλατιάς ριζοσπαστικής πολιτικοκοινωνικής συμμαχίας που θα δώσει στην χώρα μας για πρώτη φορά την ανεξαρτησία της, θα την επαναθεμελιώσει και θα την οδηγήσει σε μια πραγματική ανασυγκρότηση και εκπαιδευτική, παραγωγική και πολιτιστική αναγέννηση.
Αυτή είναι η μεγάλη εθνική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πρόκληση για την Αριστερά των καιρών μας, με την οποία, αν αποφύγει να αναμετρηθεί ευθέως και με επιτυχία, δεν θα έχει κανένα μέλλον και μάλλον. Φοβούμαι, όμως, ότι μαζί της δεν πρόκειται να έχει μέλλον και η Ελλάδα. Διότι κανένας άλλος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη σύγχρονη Αριστερά, που διακρίνεται από δημοκρατικές αρχές, συνέπεια και ένα καινούργιο ριζοσπαστικό πνεύμα, σε αυτό το καθήκον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας