Επιμένει η Merkel: Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε ΗΠΑ-Βρετανία

1607
βέτο

Η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel είπε ότι ήταν σωστό το να μην προσπαθήσει να συγκαλύψει τις διαφορές με τις ΗΠΑ στο ζήτημα για το κλίμα και πρόσθεσε ότι η συζήτηση στη G7 έδειξε ότι θα ήταν δύσκολο το να είναι επιτυχημένη η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.
Ο Donald Trump αρνήθηκε να στηρίξει την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα στη διάρκεια της Συνόδου της G7, λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.
Μιλώντας σε συνέδριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Angela Merkel επανέλαβε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να βασίζεται πλέον πάντα στους συμμάχους της και ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.
Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο όταν η Merkel τα έκανε για πρώτη φορά την Κυριακή.
Νωρίτερα, το Βερολίνο προχώρησε σε διορθωτική κίνηση, με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης να λέει ότι οι θέσεις που εξέφρασε η Μέρκελ είναι γνωστές και έχουν ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «αποδυνάμωσαν» τη Δύση και κατηγόρησε την πολιτική των ΗΠΑ πως είναι αντίθετη προς τα «συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Οι ΗΠΑ […] θεωρούν ότι το να επιβάλλουν τα εθνικά τους συμφέροντα είναι σημαντικότερο από τη διεθνή τάξη» κατήγγειλε ο γερμανός ΥΠΕΞ.
«Η κοντόφθαλμη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης αντίκειται στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσέθεσε ο Γκάμπριελ επικαλούμενος τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της πώλησης όπλων στη Μέση Ανατολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας