Δίκες για… ρύπανση περιβάλλοντος, λόγω συνδικαλιστικής δράσης!

1739
περιβάλλοντος

Την Παρασκευή 10 Νοέμβρη εκδικάστηκε η υπόθεση των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την περίοδο του 2011, με την κατηγορία της… ρύπανσης περιβάλλοντος. Αιτία ήταν η διανομή ενημερωτικού υλικού κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που έκαναν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, που έφτασαν μέχρι και 60%, αλλά και στις απολύσεις μέσω της διαθεσιμότητας, σε εφαρμογή των μνημονίων, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. 

Στην αίθουσα των δικαστηρίων, από το στόμα κάποιων ακούστηκε το: «Μηνυθήκατε επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά αθωωθήκατε επί ΣΥΡΙΖΑ». Αλλά πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, διαψεύστηκαν!

Κι αυτό, διότι προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της αθώωσης, επιστρέφοντας οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία της Ομοσπονδίας βρήκαν νέο «εισαγγελικό ραβασάκι», που καλεί την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε απολογία με την ίδια κατηγορία: δηλαδή για ρύπανση περιβάλλοντος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος και ο γραμματέας του ΜΕΤΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Γιώργος Χαρίσης. Στην κλήση, πάντως, από την αστυνομία για να εξεταστούν ανωμοτί δεν αναφέρεται εξ αφορμής ποιου γεγονότος η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκάλεσε… ρύπανση περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας