Αυταρχικό ντελίριο Τόσκα-Κοντονή. ''Λυσσασμένο'' το υπουργικό δίδυμο σε ρόλο φερέφωνου των τραπεζών, τρόικας και funds για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας

2198
αυταρχικό

Με ένα κρεσέντο αυταρχισμού και κατασυκοφάνησης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, Τόσκας και Κοντονής με κοινή δήλωση τους εξαγγέλλουν μια πρωτοφανή αστυνομικόδικαστική επιχείρηση κατά του κινήματος για την προστασία της λαϊκής περιουσίας, με στόχο μια άνευ προηγουμένου ληστεία των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στη συνέχεια παρατίθεται ολόκληρη η κατάπτυστη κοινή δήλωση Κοντονή-Τόσκα:
«Μετά τη γνωστοποίηση τις προηγούμενες ημέρες από το Σύλλογο Συμβολαιογράφων του γεγονότος ότι ματαιώθηκαν με βίαιο τρόπο πλειστηριασμοί, που αφορούσαν ακίνητα μεγάλης αξίας (ορισμένα απ’ αυτά υπερέβαιναν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ή βιομηχανικά ακίνητα), προστέθηκαν οι πληροφορίες του κυριακάτικου Τύπου αφ’ ενός μεν ότι πλειάδα ακινήτων τα οποία πρόκειται προσεχώς να εκπλειστηριαστούν ανήκουν σε μεγαλόσχημους επιχειρηματίες και γνωστούς οικονομικούς παράγοντες για υψηλά χρέη, αφ’ ετέρου δε ότι η αξία τους είναι για το μέσο πολίτη μυθική.
Αποκαλύπτεται μ’ αυτό τον τρόπο ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων δεν αφορούν την πρώτη κατοικία και μάλιστα φτωχών και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Όπως έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί η πρώτη κατοικία για όσους έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη είναι απολύτως προστατευμένη και λαμβάνονται μέτρα για την επέκταση των ρυθμίσεων αυτών και μετά την 31.12.2017.
Επιπροσθέτως, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που θ’ αρχίσουν να διεξάγονται από την 29.11.2017 θα σχετίζονται με ακίνητα αξίας πάνω από 300.000 €.
Εύλογο λοιπόν είναι το ερώτημα: ποιους προστατεύουν οι διάφορες ομάδες που με βία και προπηλακισμούς εις βάρος συμβολαιογράφων διακόπτουν τους πλειστηριασμούς και τρομοκρατούν;
Αντιλαμβανόμαστε ότι βεβαίως αρκετοί από όσους συμμετέχουν στις ενέργειες αυτές να μην γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Είναι όμως ανεπίτρεπτο στο όνομα της δήθεν προστασίας της λαϊκής κατοικίας να απαλλάσσονται τελικώς εκείνοι που οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα σε διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις.
Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε αμφισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος για την οποία έχουν δαπανηθεί από τους φορολογούμενους πολίτες δισεκατομμύρια ευρώ για τα παλάτια και τις βίλες των επωνύμων οφειλετών τους οποίους προστατεύουν ομάδες με ιδιοτελή στόχευση.
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις και τα αστυνομικά μέτρα που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν υλοποιούνται άμεσα».

2 Σχόλια

  1. Αυτοί οι αντιδραστικότατοι πολιτικοί αριβίστες, οι αδίστακτοι καιροσκόποι και κερδοσκόποι της κλίκας του Τσίπρα, πριν μερικά χρόνια έχτιζαν την καριέρα τους στο αστικό πολιτικό σκηνικό βγαίνοντας μπροστά (και σπρώχνοντας για να τους πάρει η κάμερα) σε διόδια, πλειστηριασμούς, “κοινωνικές αγορές τροφίμων χωρίς μεσάζοντες” και τα ρέστα. Καμώνονταν τους αγωνιστές-προστάτες του Λαού από την κλοπή και τη λεηλασία. Τώρα που είναι απλοί εκτελεστές μνημονίων και μαριονέτες στα χέρια του κεφαλαίου, απειλούν να ξαπολύσουν τους “σταυρωτήδες” του Τόσκα και τους “καδήδες” του Κοντονή, για να “παταχθεί η ανομία”. Αν δεν οργανωθεί άμεσα ο Λαός μας σε Απελευθερωτικό Μέτωπο με συμμετοχή όλης της πραγματικής Αριστεράς, σε ένα Μέτωπο που θα ξεσηκωθεί για να τους ανατρέψει, αυτοί οι ανεκδιήγητοι ευρω-δολλαριακοί λακέδες θα συνεχίζουν την ανελέητη επιδρομή εναντίον μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας