Απύθμενο θράσος Fraport: Προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ!

3369
χουντής
Να πάρουμε πίσω εδώ και τώρα τα 14 αεροδρόμιά μας.

Αποζημίωση ύψους 70 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να ζητήσει η Fraport, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, λόγω των σοβαρών -όπως καταγγέλλει η εταιρεία- ελλείψεων που διαπίστωσε εμπειρογνώμονας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία της παραχωρήθηκαν αντί 1,2 δισ. ευρώ.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ορισμένα από τα αεροδρόμια βρίσκονται κατά την γερμανική εταιρεία σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ανέμενε, με την αποικιακή σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα να προβλέπει πως η Fraport μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για τις ελλείψεις.
Βάσει των πληροφοριών του Spiegel, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας τον οποίο επικαλείται η Fraport κατέγραψε σε έκθεσή του, μεταξύ άλλων, χιλιάδες καμένες λάμπες, σπασμένες πόρτες αλλά και πυροσβεστήρες που είτε απουσιάζουν είτε δεν λειτουργούν. Γι’ αυτές τις καμένες λάμπες και πόρτες που η ληστρική εταιρεία υποτίθεται ότι δεν είδε κατά τον έλεγχο, ζητά 70 εκατ. ευρώ!!! Έλεος!!!
Η εταιρεία, όμως, δεν λέει τίποτα για τις δουλοπαροικιακές εργασιακές σχέσεις στα αεροδρόμια, με εργαζόμενους των 250 ευρώ τον μήνα!
To ίδιο το Spiegel υποχρεώνεται κι αυτό ακόμα να παρατηρήσει σε κρίση ειλικρίνειας, πως το ποσό των 70 εκατ. που προτίθεται να ζητήσει ως αποζημίωση η Fraport, υπερβαίνει κατά πολύ εκείνο που έλαβε η Αθήνα για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie (45 εκατ. ευρώ), αλλά και τα κονδύλια που επιθυμεί η κυβέρνηση να εξοικονομήσει το 2018, για να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης σε οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας (30 εκατ. ευρώ).

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας