Αποτράπηκαν και σήμερα οι πλειστηριασμοί. Καταγγελίες για παράνομους πλειστηριασμούς

2897

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, που έγιναν την Τετάρτη, 03/05/2017 στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, απέτρεψαν και πάλι τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Στην Αττική ακυρώθηκαν 38 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου ακυρώθηκαν 20 πλειστηριασμοί, συμμετείχε μπλοκ δεκάδων μελών της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Παναγιώτη Λαφαζάνη. Επίσης συμμετείχαν μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, των πρωτοβουλιών Ζωγράφου και Αιγάλεω κατά των πλειστηριασμών, του ΕΠΑΜ, της Πλεύσης Ελευθερίας και από άλλες κοινωνικές συλλογικότητες.

Στο συγκεκριμένο Ειρηνοδικείο, ο Παναγ. Λαφαζάνης παρουσίασε πολίτη (Α.Π), ο οποίος κατήγγειλε ότι χάνει το σπίτι του από παράνομη διενέργεια πλειστηριασμού εκτός της αίθουσας του ειρηνοδικείου σε ημερομηνία, το φθινόπωρο του 2016, κατά την οποία – λόγω της μαζικής και δυναμικής παρέμβασης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών – δεν πραγματοποιήθηκε κανείς πλειστηριασμός στο ειρηνοδικείο Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη ο συντονισμός συλλογικοτήτων της πόλης απέτρεψε για άλλη μία φορά τους πλειστηριασμούς με την μαχητική παρουσία πλήθους ενεργών πολιτών.

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, διατράνωσαν για άλλη μια φορά τη θέλησή τους να συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να σταματήσουν οριστικά την αρπαγή, από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος, πρώτων κατοικιών, οικοπέδων, χωράφιων και καταστημάτων των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και των κατεστραμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.

Διαμήνυσαν, στους δανειστές και στην κυβέρνηση, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, για να παρακάμψει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Επίσης, ότι θα κάνουν παρέμβαση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταγγείλουν τα βρώμικα κυκλώματα, που κερδοσκοπούν με εικονικούς – πλαστούς – παράνομους και στημένους πλειστηριασμούς εκτός των αιθουσών των ειρηνοδικείων κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της δημοσιότητας, η οποία πρέπει να διέπει αυτή τη διαδικασία.

πλειστηριαμοί4 πλειστηριασμοί1 πλειστηριασμοι2 πλειστηριασμοί3

unnamed

πλειστηριασμοί6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας