Απειλές Akinci (Tουρκοκύπριος): Θα ξεκινήσουμε δικές μας έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

1388
akinci
Οι έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ θα γίνουν σε συνεργασία με την Τουρκία, με το καράβι γεωτρήσεων που απέκτησε πριν από λίγο διάστημα.
Νέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπολύει ο τουρκοκύπριος ηγέτης M. Akinci λέγοντας ότι το ψευδοκράτος θα ξεκινήσει δικές του έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ με τη συνεργασία της Τουρκίας εάν η κυπριακή κυβέρνηση δεν δεχθεί συμβιβασμό.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk είπε χαρακτηριστικά πως «είτε θα καταλήξουμε σε ενδιάμεσες φόρμουλες στο θέμα της ΑΟΖ, είτε η τουρκοκυπριακή πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία θα ξεκινήσει δικές της έρευνες».
Υποστήριξε ακόμη πως «αυτός ο πλούτος είναι κοινός. Δεν ανήκει αποκλειστικά στους Ελληνοκύπριους», προσθέτοντας πως η λύση για εξάλειψη της έντασης στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι «να παραιτηθεί, η ελληνοκυπριακή πλευρά από την αδιάλλακτη στάση της».
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η μετατροπή αυτού του πεδίου από πεδίο αντιπαράθεσης σε πεδίο συνεργασίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει και η δική του πλευρά σε έρευνες. «Και φυσικά, σε συνεργασία με την Τουρκία, με το καράβι γεωτρήσεων που απέκτησε η Τουρκία πριν από λίγο χρονικό διάστημα, και εμείς θα ξεκινήσουμε εργασίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας