Αλληλεγγύη στους Καταλανούς: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στην Ισπανική πρεσβεία (Τρίτη 6 μ.μ)

2351
συγκέντρωση

Συγκέντρωση δυνάμεων της Αριστεράς: Καταδίκη της αστυνομικής βίας του καθεστώτος Ραχόϊ και αλληλεγγύη στον Καταλανικό λαό για τον σεβασμό της ετυμηγορίας του

Καταδικάζουμε το όργιο βίας και τρομοκρατίας του αντιδραστικού καθεστώτος Ραχόϊ στην Καταλωνία. Καταγγέλλουμε την κάλυψη και την στήριξη του πρωτοφανούς αυταρχισμού της Ισπανικής κυβέρνησης από την ΕΕ και αποδοκιμάζουμε την μέχρι τώρα σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης.

Εκφράζουμε την αμέριστη και βαθιά αλληλεγγύη της στο Καταλανικό λαό και καλεί να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα και το δημοψήφισμα του.

Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας και πρώτα απ’ όλα τους νέους και τις νέες, σε συγκέντρωση καταδίκης του αυταρχισμού και αλληλεγγύης στον Καταλανικό λαό την Τρίτη 3/10/2017, ώρα 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας ) και πορεία προς την Ισπανική Πρεσβεία στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Παν. Λαφαζάνης: Καταγγέλλουμε τον αστυνομικό αυταρχισμό Ραχόϊ. Αλληλεγγύη στον Καταλανικό λαό και στο δημοψήφισμα του.

Ντροπιαστική και αποκαλυπτική η σιωπή της κυβέρνησης.

Αποκρουστικό το πρόσωπο της ΕΕ. Ανάγκη για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα

Καταδικάζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον πρωτοφανή πόλεμο βίας, τρομοκρατίας, πλαστικών σφαιρών και αίματος που εξαπέλυσε το βαθύ αυταρχικό αστυνομικό κράτος του Ραχόϊ ενάντια στον λαό της Καταλωνίας, με την κάλυψη και την στήριξη της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.

Το πρωτοφανές όργιο της Ισπανικής αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας στην Καταλωνία δεν αφορά μόνο το εξωνημένο καθεστώς Ραχόϊ αλλά και αποκαλύπτει το πραγματικό και αποκρουστικό ολοκληρωτικό πρόσωπο της ΕΕ.

Είναι ντροπή και όνειδος για την ελληνική κυβέρνηση το γεγονός ότι με διάφορες προφάσεις δεν έχει μέχρι στιγμής καταδικάσει απερίφραστα την αστυνομική βία και τρομοκρατία του καθεστώτος Ραχόϊ και δεν έχει αναλάβει καμιά πρωτοβουλία για να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Καταλωνίας, δικαιώματα, άλλωστε, που κατάφωρα καταπατά η ίδια σε βάρος του ελληνικού λαού.

Εκφράζουμε αυτήν την ώρα την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξή μας στον Καταλανικό λαό και καλούμε όλες τις πλευρές να στηρίξουν πλήρως τη δημοκρατία στην Καταλωνία ενάντια στον αυταρχισμό του Ραχόϊ και να κάνουν σεβαστό το δημοψήφισμα των πολιτών της.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ευρωζώνη και ΕΕ κατρακυλούν ταχύτατα σε ένα ακατάσχετο αυταρχισμό και πνίγουν τη δημοκρατία, ενώ τον ευρωενωσιακό χώρο πλακώνει ασφυκτικά η Γερμανική πολιτική και οικονομική μπότα.

Οι τραγικές αντιδημοκρατικές εξελίξεις στην Καταλονία, μετά και τις Γερμανικές εκλογές, με την άνοδο της ακροδεξιάς, δείχνουν την βαθιά χρεοκοπία της ευρωζώνης και της ΕΕ και καθιστούν πιο επιτακτική ανάγκη μια δημοκρατική ανατροπή στην χώρα μας με μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη και πραγματικά δημοκρατική χωρίς την κηδεμονία Βερολίνου και Βρυξελλών.

Καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση και πορεία των οργανώσεων της Αριστεράς αύριο Τρίτη (6 μ.μ) από το Σύνταγμα στην Ισπανική Πρεσβεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας