Αίσχος Παυλόπουλου: Αφού πραξικοπηματικά με τον Τσίπρα ακύρωσε το ΟΧΙ της 5/7/15, βγάζει παράνομο και το δημοψήφισμα στην Καταλονία!!!

3305
παυλόπουλου

Με μια άκρως αντιδημοκρατική, ολοκληρωτική και προκλητική για τον καταλανικό λαό κίνηση, ο Πρ. Παυλόπουλος, υπερφαλαγγίζοντας σε αυθαιρεσία και απολυταρχισμό ακόμα και τον ίδιο τον Ραχόι, χαρακτήρισε παράνομο (!) και ανυπόστατο (!) το Καταλανικό δημοψήφισμα.
Ο Πρ. Παυλόπουλος αφού, μαζί με τον Τσίπρα και τα μνημονιακά συνεταιράκια τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ακύρωσαν πραξικοπηματικά το περήφανο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, παρεμβαίνουν και στην υπόθεση της Καταλονίας, για να συνεχίζουν το αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό τους έργο σε βάρος και του Καταλανικού λαού.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που στην ουσία την έχει ακυρώσει, Προκόπης Παυλόπουλος, κήρυξε σήμερα το πρωί στο Μουσείο της Ακροπόλεως την έναρξη του συνεδρίου με θέμα: «Greece Forward III Προοδευτικές Πολιτικές για τις Πόλεις του Σήμερα και του Αύριο».
Το συνέριο συνδιοργανώνουν το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και το Foundation for European Progressive Studies (FEPS)(!).
Αναφερόμενος στο άκρως επίκαιρο και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα «του παράνομου και ουσιαστικώς ανυπόστατου», όπως προκλητικότατα το χαρακτήρισε, δημοψηφίσματος στην Καταλονία, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η Βαρκελώνη, ως πόλη, μπορεί να εκφράσει απείρως καλύτερα την κάθε είδους ιδιαιτερότητα της Καταλονίας, ακυρώνοντας έτσι τις ακραίες βλέψεις αυτονομιστών, που κατ’ αποτέλεσμα πλήττουν την ίδια την Καταλονία και την προοπτική της».
Τόνισε, επίσης, ότι η πόλη, ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ επιμέρους κοινωνικών συνόλων, μπορεί, ιδίως σήμερα, να απορροφήσει τους κραδασμούς, τους οποίους παράγουν σύγχρονα αυτονομιστικά φαινόμενα -με στοιχεία επικίνδυνου εθνικισμού– τα οποία πλήττουν τη συνοχή του κράτους-έθνους αλλά και, για να έρθουμε στην ευρωπαϊκή μας πραγματικότητα, τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την όλη πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση“.
Με δύο λόγια ο Πρ. Παυλόπουλος αφού χαρακτήρισε ως επικίνδυνους εθνικιστές τους Καταλανούς, καταδίκασε ωμά, στο όνομα της συνοχής της ΕΕ, το Καταλανικό δημοψήφισμα, όπως στο όνομα του ευρώ κατέλυσε το ελληνικό Σύνταγμα ακυρώνοντας το ελληνικό δημοψήφισμα και το ΟΧΙ.

2 Σχόλια

  1. Απο τον καιρο που η ΛΑΕ αποφασισε να διαχωρισει τη θεση της απο τον αναξιοπιστο ΣΥΡΙΖΑ αρκετες φορες εχει καταφερθει εναντιον του Παυλοπουλου. Ομως τον ψηφισε αντι να προτεινει ενα εργατικο στελεχος της Αριιστερας η μελος τουΣΕΦΑ. Και οχι μονο αυτο αλλα δεν εχει υπαρξει και μια σοβαρη αυτοκριτικη γιαυτο και ολα ταλλα.

    • Έχει υπάρξει, σύντροφε, απάντηση στο «γιατί» ψήφισε η Αριστερή Πλατφόρμα στη Βουλή τον Παυλόπουλο (γιατί στα όργανα του τότε ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ΚΑΤΑ). Πρώτον, ήταν σεβασμός της απόφασης της πλειοψηφίας (κακής απόφασης, πλην απόφασης) και δεύτερον, επειδή το θέμα του προσώπου του ΠτΔ θεωρήθηκε ότι δεν ήταν η κυρίαρχη αντίθεση της «Αριστερής Πλατφόρμας» έναντι της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και, πάντως, όχι το πεδίο όπου θα γινόταν η κύρια εσωκομματική σύγκρουση. Φυσικά, ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατηρεί τις απόψεις του επί του θέματος, πάντως η απάντηση από την «Αριστερή Πλατφόρμα» (νυν ΛΑ.Ε) έχει δοθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας