Έντονες διεργασίες για εκλογές στο επιτελείο Τσίπρα με αφορμή το Σκοπιανό και παράκαμψη του οικονομικοκοινωνικού ζητήματος

3619
ανελ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες συζητείται έντονα στο επιτελείο Τσίπρα και μεταξύ των υπουργών του το ενδεχόμενο άμεσης, σχεδόν, προσφυγής στις κάλπες, με αφορμή το εθνικό θέμα των Σκοπίων.
Μάλιστα, γνώστες των σχετικών διεργασιών τοποθετούν τις κάλπες αμέσως μετά το Πάσχα, το οποίο φέτος πέφτει και νωρίς.
Οι άμεσοι συνεργάτες του Τσίπρα οι οποίοι προωθούν αυτά τα σενάρια και με πλήρη γνώση του αρχηγού τους, θεωρούν προνομιακό γι’ αυτούς ζήτημα να προκηρύξουν εκλογές με μια “συμφωνημένη” με την FYROM σύνθετη ονομασία ή ακόμα και να θέσουν στην λαϊκή κρίση, χωρίς προϋπάρχουσα συμφωνία, το ζήτημα της προώθησης “σύνθετης ονομασίας”.
Οι ίδιοι συνεργάτες του Τσίπρα αλλά και ο ίδιος θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τους ευνοήσει εκλογικά, αφού το ζήτημα της “σύνθετης ονομασίας” έχει κάνει και θα κάνει ακόμα περισσότερο άνω – κάτω την ΝΔ, ενώ, όπως νομίζουν, διασφαλίζει και γενικότερα πόντους υπέρ της κυβέρνησης, διότι παρακάμπτει τα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα που συνιστούν ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση, ενώ μέσω των εκλογών πιστεύουν ότι θα υπερβούν και τον σκόπελο Καμμένου.
Βεβαίως οι προτάσεις αυτές και οι σχετικές ζυμώσεις βρίσκουν αντίθετους αρκετούς βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι θεωρούν ότι η παράταση του χρόνου που η κυβέρνηση θα παραμείνει στην εξουσία θα λειτουργεί σε όφελος της και ότι το εκλογικό σενάριο του Σκοπιανιού είναι εκλογικά τυχοδιωκτικό και εμπερικλείει σοβαρούς κινδύνους για το κυβερνητικό κόμμα.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η κυβέρνηση, με την ανεύθυνη για τον τόπο ενδεχόμενη προσφυγή στις εκλογές με βάση το Σκοπιανό, δεν θα αποφύγει την πολύ βαριά ήττα.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι μια στάση της κυβέρνησης που θα “κλείσει” όπως – όπως και επιφανειακά το Σκοπιανό ζήτημα, μπορεί να ικανοποιήσει τις ΗΠΑ και την Δύση, οι οποίες θα της προσφέρουν και αμέριστη στήριξη αλλά δεν θα είναι καθόλου πειστική προς τον ελληνικό λαό, αφού θα αφήνει ανοιχτό το κύριο πρόβλημα του αλυτρωτισμού της FYROM.
Επίσης, τόνιζαν ότι όσο και να προσπαθήσει η κυβέρνηση να “σκεπάσει” τα οικονομικοκοινωνικά ζητήματα δεν θα τα καταφέρει, γιατί αυτά είναι που καίνε στην κυριολεξία την κοινωνία και τους πολίτες.
Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι σε αυτήν την συγκυρία η πρόταση της ΛΑ.Ε για ένα μεγάλο πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο των αριστερών, των ριζοσπαστικών, των πατριωτικών, των δημοκρατικών αντικατοχικών δυνάμεων αποκτά ακόμα πιο μεγάλη επικαιρότητα και σε ενδεχόμενο εκλογών θα οδηγούσε σε βατερλώ την κυβέρνηση και σε ήττα όλο το μνημονιακό μπλοκ.

Ν.Ζ

3 Σχόλια

  1. Αν το ζήτημα της “σύνθετης ονομασίας” έχει κάνει άνω – κάτω την ΝΔ ,έχει και αυτή το μερτικό της,δεν δεινει πόντους στην Κυβέρνηση.
    Αυτό που θα έδινε Πόντους στην κυβέρνηση θα ταν να πετύχει με τα Σκόπια :
    α.)Όνομα χωρίς καθόλου “Μ”
    β.)Συμφωνία που Αμοιβαία οι δυο χώρες δεν έχουν εδαφικές απαιτήσεις μεταξύ τους και μεταξύ άλλων γειτονικών χωρών,και άρση των αλυτρωτισμών από το σύνταγμα της !
    Αν γινόταν αυτό ο κόσμος μπορεί να παρακάμψει τα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα που συνιστούν πράγματι ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση και να δώσει αυτοδύναμη πρωτιά στον Συριζα.
    Αν όμως υπογράψει το όνομα”Μ” και δεν αρθούν συνταγματικά οι αλυτρωτισμοί τότε ίσως αποσπάσει τους ψήφους του”Ουράνιου Τόξου”και μια τιμητική θέση δίπλα στους Ταγματασφαλιτες της Κατοχής!

  2. σε κάθε όμως περίπτωση είτε η κυβέρνηση προσπαθήσει να αιφνιδιάσει με γρήγορες εκλογές, είτε τις αποφύγει και θελήσει να τις κάνει στο τέλος της τετραετίας, τα αντιμνημονιακά κόμματα τι κάνουν για να την αντιμετωπίσουν?
    3 χρόνια μετά και ακόμα ψαχνουμε να βρούμε τη βάση για συνεργασία, η οποία όπως φαινονται τα πράγματα δε θα υπάρξει.
    οπότε τι σημασια εχει πότε θα κανει εκλογες η κυβέρνηση?
    έτσι κι αλλιώς όποτε και αν γινουν, το αντιμνημονιακό μετωπο θα ειναι διασπασμενο και με μικρά μονοψηφια ποσοστα.

  3. ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!!!!γιατί να πάει σε εκλογές για το Σκοπιανό, θα το πάει εκεί που δεν πάει
    παρακάτω το οικονομικό πρόβλημα, άσε που μπορεί λόγω Σκοπιανού να κόψει στα τρία τη ΝΔ.
    Προσοχή λόγω Σκοπιανού μην διαλύσει και εμάς τη ΛΑΕ, γιατί διαβάζω έτσι και γιουβέτσι….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας