Έληξαν με επιτυχία οι εργασίες του Π.Σ της ΛΑ.Ε, την Κυριακή 15/9

2809
απόφαση
Μέτωπο ΤΩΡΑ για την αντιμνημονιακή ανατροπή και την εναλλακτική λύση.
Στρατηγικός δορυφόρος του Trump και των ΗΠΑ η Ελλάδα του Τσίπρα.

Έληξαν με επιτυχία οι εργασίες του Πολιτικού Συμβουλίου (Π.Σ) της ΛΑ.Ε, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (15/9) με την έγκριση της Πολιτικής του Απόφασης, η οποία υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, 1 «κατά» και 6 λευκά, και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.
Εισήγηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τα πολιτικά καθήκοντα της ΛΑ.Ε στην παρούσα συγκυρία έκανε ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι επιλογές Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον αντιπροσωπεύουν την πλήρη παράδοση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς του Trump και των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο Αλ. Τσίπρας, βαθύτατα μνημονιακός, με ακραία, πλέον, νεοφιλελεύθερη πολιτική και όψιμα θιασώτης των πολυεθνικών και της γερμανικής Ευρώπης, στην οικονομικοκοινωνική του κατεύθυνση, επιβεβαιώνεται και ως ο πιο αφοσιωμένος στρατηγικός ακόλουθος των ΗΠΑ στην περιοχή, ο οποίος θέλει να υπερφαλαγγίσει σε φιλοαμερικανική αφοσίωση ακόμα και τον Νετανιάχου και τον Σίσι.

Ο Αλ. Τσίπρας, δίνοντας γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, δεν καλύπτει κανένα «κενό» και κάθε άλλο παρά προστατεύει την χώρα μας από την Τουρκία. Αντίθετα, εκθέτει την Ελλάδα σε περιπέτειες, σε ενδεχόμενα πλήγματα από τους «φονταμενταλιστές» και πάντως σε αυταπάτες πως οι ΗΠΑ θα πάρουν, τάχα, το μέρος της πατρίδας μας απέναντι στις τουρκικές βλέψεις σε βάρος μας.

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ μια ριζοσπαστική ανατροπή και μια πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών και εξωτερικών προσανατολισμών.

Σήμερα η κύρια δύναμη που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ είναι η ΛΑ.Ε, η οποία είναι και η μόνη που διαθέτει αταλάντευτη ενωτική πολιτική στον αντιμνημονιακό χώρο και εναλλακτική ρεαλιστική και ριζοσπαστική προγραμματική πρόταση».

Την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) προς το Π.Σ παρουσίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, που μαζί με τους Παναγιώτη ΣωτήρηΔημήτρη ΣαραφιανόΑντώνη Νταβανέλο και Στάθη Λεουτσάκο ορίστηκαν με απόφαση του Π.Σ ως Επιτροπή Πολιτικής Απόφασης και επεξεργάστηκαν τις τροπολογίες και προσθήκες που κατέθεσαν στην συνεδρίαση τα μέλη του Π.Σ.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Π.Σ της ΛΑ.Ε έγινε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, στον οποίο πήραν μέρος με ομιλίες τους 30 μέλη του οργάνου.
Οι προσθήκες και τροπολογίες που κατατέθηκαν από μέλη του Π.Σ στο Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, μετά από σχετική επεξεργασία τους και εν συνεχεία εισήγηση της επιτροπής απόφασης προς το Π.Σ έγιναν όλες δεκτές από αυτό και ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο της Πολιτικής του Απόφασης.
Η Πολιτική Απόφαση του Π.Σ της ΛΑ.Ε περιλαμβάνει μια ανάλυση των διεθνών και εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων και της κατάστασης του εργατικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Επίσης χαράσσει τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις της ΛΑ.Ε για την προώθηση της εναλλακτικής πολιτικής της πρότασης, που έχει ως προϋπόθεση την έξοδο από το ευρώ, το εθνικό νόμισμα, τη διαγραφή χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και συνοδεύεται από ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα. Για τη συγκρότηση πολιτικού, κοινωνικού, εκλογικού μετώπου των αριστερών, αντιμνημονιακών, δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων, την επαναθεμελίωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, την αναγέννηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Επίσης, για την ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, το άνοιγμα άμεσων κοινωνικών και πολιτικών μετώπων ενάντια στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές με κεντρικές προτεραιότητες την οργάνωση των αντιστάσεων ενάντια στη νέα εργασιακή, ασφαλιστική και προνοιακή κατεδάφιση και το νέο σαρωτικό κύμα του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου της χώρας αλλά και φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα, που περιλαμβάνονται στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης και του ανομολόγητου από την κυβέρνηση, αλλά νομοθετημένου από αυτή, 4ου μνημονίου. Για την περαιτέρω ανάπτυξη, διεύρυνση και επέκταση σε όλη τη χώρα και σε κάθε γειτονιά του ήδη μαζικού και νικηφόρου κινήματος κατά των πλειστηριασμών με στόχο την οριστική αποτροπή της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, την τρόικα, την κυβέρνηση, τα κερδοσκοπικά funds και διάφορα «κοράκια» είτε με συμβατικούς είτε με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Συγκεκριμένη αναφορά υπάρχει στα προβλήματα της νεολαίας (ανεργία, ελαστική εργασία, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός κλπ) και στην ανάγκη πολιτικών και κινηματικών πρωτοβουλιών και δράσεων της θεματικής της νεολαίας της ΛΑ.Ε καθώς και για την ανάγκη ενίσχυσες της αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Τέλος εγκρίθηκε εισήγηση του οργανωτικού Γραφείου για την οργανωτική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση και πλήρη πολιτική ενεργοποίηση των κεντρικών συλλογικών οργάνων και κυρίως των πολιτικών και θεματικών επιτροπών της ΛΑ.Ε, ώστε αυτή να πρωτοστατήσει στη συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού ρεύματος για την αντιμνημονιακή ανατροπή και σε μία μεγάλη κοινωνική και πολιτική αντεπίθεση ενάντια στο πολιτικό και οικονομικό μνημονιακό κατεστημένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας