Όσο πιο αναξιόπιστες γίνονται οι δημοσκοπήσεις, τόσο περισσότερο επιμένουν στο επικερδές σπορ της χειραγώγησης. Αντισταθείτε!

4154

Οι δημοσκοπήσεις έχουν διαψευστεί στη χώρα μας και διαψεύδονται παντού στον κόσμο όπου γίνονται εκλογές και δημοψηφίσματα. Όσο, όμως, πιο αναξιόπιστες γίνονται οι δημοσκοπήσεις, όσο περισσότερο χειραγωγούνται και τα αποτελέσματα τους γίνονται προϊόν συναλλαγής, τόσο πέφτουν ως βροχή, ιδιαίτερα στη χώρα μας, για να κατασκευάσουν το πολιτικό σκηνικό και να οριοθετήσουν σε μια ορισμένη κατεύθυνση αυτό που εκλαμβάνουν ως “κοπάδι των ψηφοφόρων”.
Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος οι σκοτεινοί αρχιμάγειροι του συστήματος και των μεγάλων συμφερόντων διαπλοκής της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας.
Οι επόμενες εκλογές δεν θα παιχτούν ανάμεσα στον κατάπτυστο νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και στην εναλλακτική λύση της νεοφιλελεύθερης ευρώπληκτης άγριας καταλήστευσης της ΝΔ.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου μνημονιακού νομίσματος του ελληνικού ευρώδουλου προτεκτοράτου.
Οι επόμενες αναμετρήσεις, κοινωνικές και εκλογικές, θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και το δίλημμα και διακύβευμα τους θα είναι με τα μνημόνια ή μια αντιμνημονιακή Ελλάδα. Θα είναι με το σημερινό σύστημα της υποδούλωσης ή την ανατροπή του εδώ και τώρα και στο αόριστο μέλλον.
Το πραγματικό δίλημμα των επόμενων αναμετρήσεων θα είναι μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, με το ευρώ ή το εθνικό νόμισμα, με την Γερμανική ΕΕ ή την αποδεσμευμένη Ελλάδα της δημοκρατίας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας.
Και σε αυτά τα διλήμματα δεν θα χωράνε μισόλογα αλλά μόνο σαφείς και αξιόπιστες προγραμματικές θέσεις που θα διασφαλίζουν βιωσιμότητα και προοπτική.

3 Σχόλια

  1. Το προφανές συμπέρασμα του άρθρου είναι ότι η Iskra (συνεπώς Λαφαζάνης και ΛΑΕ) είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ. Κρίμα!

    • Εάν αυτό είναι το (διόλου προφανές) συμπέρασμά σας από την ανάγνωση του συγκεκριμένου κειμένου, μάλλον κατανοείτε εσφαλμένα τα γραφόμενα του συντάκτη. Κρίμα!

      • Όταν σε ολόκληρη την ΕΕ αναπτύσσονται λαϊκά κινήματα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση που εκφράζονται με σαφήνεια με το σύνθημα: ”ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ”, εσείς γράφετε:
        ”Οι επόμενες αναμετρήσεις, κοινωνικές και εκλογικές, θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και το δίλημμα και διακύβευμα τους θα είναι με τα μνημόνια ή μια αντιμνημονιακή Ελλάδα.”
        Γιατί δεν τολμάτε να θέσετε ΤΩΡΑ το θέμα της εξόδου από την ΕΕ που είναι υπερώριμο και για τον ελληνικό λαό;
        Μιλάτε βέβαια για αποδέσμευση από την Γερμανική ΕΕ, που σημαίνει ότι για σας (Iskra, Λαφαζάνη, ΛΑΕ) η ΕΕ μπορεί και να διορθωθεί αν δεν επιβάλλεται σε αυτήν η Γερμανική πολιτική. Αλλά δεν είναι η πολιτική Μέρκελ και Σόιμπλε που στοιχειώνουν την ΕΕ αλλά το ότι είναι εκφραστής της παγκοσμιοποίησης όπου επιβάλλεται η Υπερεθνική Ελίτ με τα όργανά της: ΝΑΤΟ, ΠΟΕ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Διατλαντική Συμφωνία κλπ.
        Αυτή η αντιμετώπιση του θέματος της εξόδου από την ΕΕ δεν συμφωνεί καθόλου με την απόλυτα σωστή κατακλείδα του άρθρου που αναφέρει:
        ”Και σε αυτά τα διλήμματα δεν θα χωράνε μισόλογα αλλά μόνο σαφείς και αξιόπιστες προγραμματικές θέσεις που θα διασφαλίζουν βιωσιμότητα και προοπτική.”
        Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας