Φοροεπιδρομή 2 δις ευρώ σε βάρος της κοινωνίας μέσα στον Σεπτέμβριο

1915
εφορία

Με μια μεγάλη, σχεδόν πρωτοφανή, φοροεπιδρομή ύψους 2 δις ευρώ θα βρεθεί αντιμέτωπη η κοινωνία μέσα στον Σεπτέμβριο.
Πιο συγκεκριμένα, νοικοκυριά, επαγγελματίες, αγρότες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα κληθούν να πληρώσουν μέσα στον Σεπτέμβριο την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.
Τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ ετοιμάζονται αυτή την περίοδο και θα αποσταλούν μέχρι 31 Αυγούστου. Πάνω από 500 χιλιάδες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ άνω των 1000 ευρώ, ενώ 2,3 εκ. πολίτες θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, αυτό το απαράδεκτο χαράτσι, από 250-750 ευρώ.
Σε μια περίοδο όπου τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει και η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών βρίσκεται στα τάρταρα, θεωρείται σχεδόν αδύνατον ότι η κοινωνία θα μπορέσει να ανταποκριθεί σ’ αυτή τη λαίλαπα φόρων.
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το 30% περίπου των πολιτών δεν κατέβαλε τη πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ τα κρατικά έσοδα του πρώτου επταμήνου έχουν μειωθεί σημαντικά και υποχωρούν από μήνα σε μήνα.
Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η οποία δεν έχει καμιά δικαιολογία όσον αφορά τα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν είναι καθόλου άσχετη με τη θανατηφόρα μνημονιακή επιδρομή φορών.
Η μνημονιακή φορολεηλασία σε βάρος της κοινωνίας καθηλώνει την οικονομία και την ανάπτυξη και λεηλατεί τα πλατιά μικρομεσαία εισοδήματα, ενώ οι εισπράξεις της κατευθύνονται για να μεγεθύνουν το πρωτογενές πλεόνασμα και επομένως πηγαίνουν σε μεγάλο βαθμό για τη πληρωμή των τόκων των δανειστών και όχι για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς σκοπούς.
Ταυτόχρονα, και τα φορολογικά έσοδα που πηγαίνουν απευθείας στο κράτος ελάχιστα αξιοποιούνται για να επιτελέσουν ένα αποτελεσματικό αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο.
Το Ελληνικό κράτος, έτσι όπως λειτουργεί, έχει καταντήσει μια μεγάλη μαύρη τρύπα που καταπίνει τους υπερβολικούς φόρους σε βάρος της κοινωνίας, χωρίς αντίστοιχο αναπτυξιακό και κοινωνικό αντίκρυσμα.
Οι τραγικές αυτές καταστάσεις καθιστούν πολύ πιο αναγκαία μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή, η οποία θα θέσει εξαρχής νέα θεμέλια στην πορεία του κράτους και της κοινωνίας των πολιτών και θα προκαλέσει μια μεγάλη ιδεολογική, αξιακή και πολιτιστική επανάσταση στις συνειδήσεις των ανθρώπων.
Η Αριστερά κακώς έχει ταυτιστεί με τους πολλούς φόρους. Αριστερά σημαίνει πρώτα απ΄όλα ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και πλήρη απασχόληση, ενώ οι απολύτως αναγκαίοι φόροι, που πρέπει να κατανέμονται δίκαια, θα πρέπει να αξιοποιούνται από ένα κράτος αποτελεσματικό, απολύτως αξιοκρατικό, ευέλικτο, παραγωγικό και αποδοτικό. Χωρίς την συγκρότηση ενός τέτοιου νέου δημόσιου τομέα, η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον.
Κ.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας