Τσίπρας-Κοτζιάς συντάσσονται με τον αυταρχισμό Rajoy και EE στην Καταλονία

2187
τσίπρας

Με μια ανακοίνωσηντροπή που καταλύει τη δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών να αποφασίζουν για το μέλλον τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθυγραμμίζεται με τον ολοκληρωτισμό και την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας που έχουν επιβάλλει Βερολίνο και Βρυξέλλες στην ΕΕ και συντάσσεται απολύτως με τον αυταρχισμό που Rajoy και ΕΕ αντιμετωπίζουν τις Καταλανικές εξελίξεις.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίσει, αν όχι και να στηρίξει, το δικαίωμα του Καταλανικού λαού να αποφασίσει απολύτως δημοκρατικά, χωρίς επεμβάσεις και παρεμβάσεις τρίτων, για το μέλλον του, με ανακοίνωση, πιστό αντίγραφο των αντίστοιχων Γερμανίας και Γαλλίας, τάσσεται ευθέως ενάντια στην ανεξαρτησία της Καταλονίας όσο δημοκρατικά και αν έχει ληφθεί η σχετική απόφαση.
Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση ακολουθεί κατά πόδας την πολιτική της ΝΔ και εμφανίζεται ως υπαλληλικός ακόλουθος της Γερμανικής ΕΕ, εκμηδενίζοντας το όπλο της δημοκρατίας που είναι και το κύριο όπλο που διαθέτουν έναντι των ισχυρών οι μικρότερες χώρες.
Τα άλλοθι, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται για να δικαιολογηθεί μια τέτοια αντιδημοκρατική κυβερνητική κατεύθυνση, είναι διάτρητα και κυρίως άκρως επικίνδυνα.
Εντελώς βλακωδώς και ανιστόρητα συνδέουν πολλοί την ιστορική ταυτότητα, την κατακτημένη αυτονομία και συμπαγή παρουσία του λαού της Καταλονίας, με την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ή την τουρκοκυπριακή και τουρκική κοινότητα της Κύπρου, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής, μετά και από την ελληνική χουντική προδοσία, και ως αποτέλεσμα παράνομου και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου εποικισμού της Βόρειας Κύπρου.
Προφανώς κανένας δεν ζητάει από την κυβέρνηση της Ελλάδας να λάβει θέση και να υποστηρίξει την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Αυτό, όμως, που όφειλε και οφείλει να κάνει η Ελλάδα είναι να αποδοκιμάσει τον αυταρχισμό και τον νεοΦρανκισμό του Rajoy απέναντι στην Καταλανία και να υποστηρίξει την δημοκρατία στην Καταλονία και την λήψη οποιασδήποτε απόφασης με πλήρη δημοκρατικά μέσα, τονίζοντας εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε ελεύθερη και δημοκρατική απόφαση των Καταλανών θα είναι σεβαστή.

Κ.Τ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών έχει ως εξής:

“Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην Ισπανία και ελπίζουμε ότι θα αποκατασταθεί ο ειρηνικός και δημοκρατικός διάλογος το ταχύτερο δυνατόν.
Η Ελλάδα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας και απορρίπτει μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων”.

1 σχόλιο

  1. Η Καταλονία μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνο προηγούμενο. Όποιος δε συντάσσεται με την ανεξαρτησία της Καταλονίας δεν είναι απαραίτητα συνοδοιπόρος του Ραχοι. Το απαραβίαστο των συνόρων είναι πιο σημαντικό στην προκειμένη και συνάδει απολύτως με τα Ελληνικά συμφέροντα. Ταξικά επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να στηρίξει κάποιος των Πουτζδεμον και τους ομοίους του. Το αίτημα της ανεξαρτησίας τους προέρχεται από αντιδραστική σκοπιά γιατί δήθεν τους τρώει τα λεφτά η Μαδρίτη για να βοηθήσει τους φτωχούς, μη παραγωγικούς, τεμπέληδες νότιους.
    Πως η Ελλάδα θα στηρίξει μια ανεξάρτητη Καταλωνία αλλά θα εναντιωθεί σε μια ανεξάρτητη βόρεια Κύπρο ή Ανατολική Θράκη μεθαύριο; Το ότι αντιπαθουμε το Ραχοι δε σημαίνει απαραίτητα και στήριξη στο κάθε εχθρό του για το πώς θα μοιράσουν μεταξύ τους τη πίτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας