Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας

2476
ΙΓΜΕ

Ποιοι κερδίζουν από την αδρανοποίηση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών;

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις για το οικονομικό και λειτουργικό αδιέξοδο που ήδη βρίσκεται το ΙΓΜΕ εξ αιτίας της πολιτικής αδιαφορίας του εποπτεύοντος Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις της παραίτησης της διοίκησης του ΙΓΜΕ, λόγω της εγκληματικής εγκατάλειψης του Ινστιτούτου από την Κυβερνητική πολιτική, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον Αγώνα τους.

Δυστυχώς το ΙΓΜΕ βρίσκεται πάλι σε κίνδυνο, αφού μετά από την επανασύσταση του βουλιάζει λόγω:

  • Απαξιεί το ΥΠΕΝ να προχωρήσει στο απαραίτητο αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης, αλλά και της μη εκταμίευσης του Τακτικού Προϋπολογισμού (μισθοδοσία, πάγιες δαπάνες).

  • Η μη καταβολή αποζημιώσεων σε συνταξιούχους σε εκτελεστές εφετειακές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν πλέον όλοι οι λογαριασμοί του ΙΓΜΕ.

  • Καθυστερεί την έναρξη των έργων του ΕΣΠΑ και των προσλήψων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού.

  • Συνεχίζει την παράνομη παρακράτηση του 25% των αποδοχών των εργαζόμενων παρά την έκδοση θετικών αποφάσεων Εφετείου και Αρείου Πάγου στους ΟΤΑ Ξάνθης.

  • Δεν έλυσε κανένα εργασιακό ζήτημα που είναι συνδεδεμένα με την σωστή λειτουργία του Ινστιτούτου (συμβόλαιο ασφάλισης κινδύνων & υγείας, ή την αποκατάσταση της παράνομης στέρησης του ανθυγιεινού επιδόματος, εκτός έδρας, κ.α.)

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ μπροστά στην αδιαφορία του Υπουργού Π.ΕΝ., προχωρούν άμεσα σε:

Σε τρίωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας, Μεσογείων 119, Πέμπτη 30-3-2017 στις 13:00 μ.μ. προκειμένου να γίνει συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό που συστηματικά αποφευγει τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ.

Καλούμε σε συμπαράσταση όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου (πλην Χ.Α.) και ζητάμε να στηρίξουν με παρεμβάσεις τους μέσα στην Βουλή και στην κοινωνία, καθώς επίσης τα Συνδικάτα και την Επιστημονική Κοινότητα, στηρίζοντας τον Αγώνα μας για την ουσιαστική ανασύσταση και συνέχιση του έργου του ΙΓΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας