Στη ''ζούλα'', με τροπολογία εξπρές στη Βουλή, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

4114
πλειστηριασμούς

Στην ”ζούλα” και Αυγουστιάτικα, στο θερινό τμήμα της Βουλής, δια μέσου τροπολογίας εξπρές, διαδικασίας η οποία δεν επιτρέπει την παραμικρή έστω συζήτηση, προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή την θεσμοθέτηση, κατά παράβαση του Συντάγματος, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπερφαλαγγίσει και να καταργήσει την ανοικτή και δημόσια με φυσική παρουσία, διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία και να εγκαινιάσει τους αόρατους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να παραμερίσει το εμπόδιο του κινήματος και να εξαπολύσει το μεγάλο κύμα των πλειστηριασμών που σχεδιάζει, με αιχμή την αρπαγή των σπιτιών του κόσμου και των λαϊκών περιουσιών.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τον βρώμικο ρόλο της διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέσα στην κρίση και την γενική δυσπραγία, τον αναλαμβάνουν ”πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι”, ενώ, άκουσον-άκουσον, οι κατά τόπους Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι αναλαμβάνουν, αντί του κράτους, την διοίκηση και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμού.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ένας ολόκληρος κλάδος σύρεται σε έναν αντικοινωνικό ρόλο μέσα στην γενική φτώχεια από μια ηγετική αντιδραστική και εξωνημένη χούφτα συμβολαιογράφων, που όπως έδειξε το παράδειγμα των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης, είναι ζήτημα αν και κατά πόσο εκπροσωπούν πραγματικά τον κλάδο ή μια οικτρή μειοψηφία.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το κίνημα δεν πρόκειται να παραιτηθεί της προσπάθειας να προασπίσει την λαϊκή περιουσία και θα βρει τρόπους να αντιδράσει, ακυρώνοντας και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
πλειστηριασμοί4
Αγρίνιο
πλειστηριασμοί11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας