Σκάνδαλο με ποινικές διαστάσεις η τροπολογία Κοντονή για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

4764
τροπολογία

Με θερινή τροπολογία εξπρές, μέσα στην νύκτα, ο Στ. Κοντονής εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπό τις εντολές των τραπεζιτών και της τρόικας, πέρασε, χωρίς καμιά δημοσιότητα και καμιά συζήτηση στην Βουλή, την θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Η τροπολογία αυτή αντιπροσωπεύει από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη της ένα μεγάλο πολλαπλό σκάνδαλο.
Και αυτό για τους εξής συνοπτικά λόγους:
Πρώτον: Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να μεταβιβάζει μια καθαρά κρατικήδημόσια λειτουργία, όπως η διαχείριση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία θα έπρεπε να γίνεται με απόλυση διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο, σε επαγγελματικές, στην ουσία ιδιωτικές, συμβολαιογραφικές τοπικές ενώσεις, οι οποίες έχουν οικονομικό όφελος και ειδικό συμφέρον από τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, θίγοντας την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των διαδικασιών.
Δεύτερον: Είναι σκανδαλώδες και αδιανόητο η κυβέρνηση, προκειμένου να προλάβει τις εντός Σεπτεμβρίου προθεσμίες να δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές συμβολαιογραφικές ενώσεις να προχωρούν σε απ’ ευθείας αναθέσεις για την αγορά, το στήσιμο και την τεχνική λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος σε ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς τους ”χρονοβόρους” διαγωνισμούς που είναι υποχρεωμένο να προβαίνει το δημόσιο σε ανάλογες περιπτώσεις.
Τρίτον: Συνιστά μέγα σκάνδαλο το γεγονός ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία επιτρέπει σε συμβολαιογράφους ενός συλλόγου να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενός άλλου συμβολαιογραφικού συλλόγου, προκειμένου  έτσι να παρακάπτονται οι αντιδράσεις ενάντια στην διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που μπορεί να εμφανισθούν σε μια περιοχή (π.χ θετικές και δημοκρατικές αντιδράσεις των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην διαχείριση από την πλευρά τους της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Τέλος, να σημειώσουμε και την γενικότερη ένσταση απέναντι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για το κατά πόσο επιτρέπουν τη διαφάνεια και την δυνατότητα συμμετοχής όλων των πολιτών και ειδικά των ενδιαφερομένων.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα παρακάμψουν το κίνημα.
Κυβέρνηση και Κοντονής θα πληρώσουν.
Το κίνημα θα φουντώσει παραπέρα και θα σαρώσει τους διάφορους κωλοτούμπες Κοντονήδες και οι οποίοι θα πληρώσουν για τις ευθύνες τους.

ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΔΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας