ΚΚΕ: Απίστευτο! Ένα Συνέδριο αφιερωμένο στην τρομοκρατία για τη δραχμή

11
11238
ΚΚΕ

Αναρωτιούνται πολλοί στον κομμουνιστικό αριστερό χώρο αν άξιζε τον κόπο να διεξάγει το ΚΚΕ ένα ολόκληρο Συνέδριο αφιερωμένο, περίπου, στη ”μάχη” ενάντια στους οπορτουνιστές (βλέπε ΛΑ.Ε) και ιδιαιτέρως στην κατατρομοκράτηση του λαού με το ενδεχόμενο εθνικού νομίσματος.

Διότι, δυστυχώς, σε αυτές τις δυο κατευθύνσεις αφιερώθηκε στην πραγματικότητα το 20ο Συνέδριο.

Α, και στο ατσάλωμα του κόμματος για την επίτευξη τους.

Όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και το μεγάλο εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο, πρώτα απ’ όλα το χρηματοπιστωτικό, το οποίο είναι και η αιχμή του δόρατος, έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας και δικαίωσης, ακούγοντας τον Δημ. Κουτσούμπα να ισχυρίζεται με άνεση και περισσή αυτοπεποίθηση από το βήμα του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ότι ”στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας (παρατηρείστε ότι συνειδητά αποφεύγει να μιλήσει για εθνικό νόμισμα ή έστω για δραχμή και αναφέρει τη διφορούμενη φράση ”αλλαγή νομίσματος”), το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη” (Ποια είναι αυτά τα τμήματα που ξέρει ο Δημ. Κουτσούμπας και η ηγεσία του ΚΚΕ και αγνοούμε όλοι εμείς οι αδαείς; Γιατί δεν μας τα λέει;).

Τέτοια τρομοκρατία ενάντια στο εθνικό νόμισμα και είναι μόνο ενδεικτική των πολυάριθμων ανάλογων αναφορών της Εισήγησης στο 20ο Συνέδριο, ξεπερνάει, ίσως, και την τρομοκρατία που ασκούν και οι πλέον φανατικοί των ευρώπληκτων κύκλων της χώρας και θα την ζήλευαν Τσίπρας, Μητσοτάκης, Μάνος, Ανδριανόπουλος και Τζήμερος.

Δεν ξέρουμε αν νομίζει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο πλήττει την ΛΑ.Ε, η οποία θέτει ως πρώτο μεγάλο βήμα την έξοδο από την ευρωζώνη για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ, διεξόδου από την κρίση, ανασυγκρότησης της χώρας, δικαιοσύνης και μετάβασης σε μια σοσιαλιστική κοινωνία.

Αν θεωρεί κάτι τέτοιο η ηγεσία του ΚΚΕ, διαπράττει για άλλη μια φορά εγκληματικό λάθος.

Διότι, πλήττοντας και δυσφημώντας και μάλιστα με έναν τόσο τρομοκρατικό τρόπο, την έξοδο από την ευρωζώνη, δεν πλήττει με κανέναν τρόπο την ΛΑ.Ε ούτε απλώς την ιδέα του εθνικού νομίσματος, την οποία ταυτίζει με τον καπιταλισμό στην χειρότερη εκδοχή του.

Πλήττει ταυτόχρονα και την έξοδο από την ΕΕ και την ίδια την σοσιαλιστική προοπτική, όπως και να εννοεί την τελευταία κάθε αριστερή δύναμη.

Και αυτό, διότι για να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ και πολύ περισσότερο για να ακολουθήσει ένα σοσιαλιστικό δρόμο, το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα είναι προφανώς αναπόφευκτο.

Και μάλιστα, ενώ η έξοδος από την ΕΕ – και εννοείται η μετάβαση στον σοσιαλισμό – απαιτούν κάποιες διαδικασίες για να ολοκληρωθούν και σχετικό χρόνο, η έξοδος από το ευρώ και η εισαγωγή του εθνικού νομίσματος θα πρέπει να γίνουν από οποιαδήποτε ανατρεπτική εξουσία ακαριαία σε χρόνο dt, επί ποινή καταστροφής της οικονομίας και γενικευμένων φαινομένων οικονομικής και κοινωνικής αποδιοργάνωσης.

Η άμεση μετάβαση, λοιπόν, στο εθνικό νόμισμα συνιστά κατεπείγουσα προτεραιότητα, προϋποθέτει καλό σχεδιασμό και συνιστά το αναγκαίο απαραίτητο έδαφος για την υλοποίηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών μετασχηματισμών.

Σε αυτήν την περίπτωση, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα θα γίνει, αρχικά, και ανεξαρτήτως της μορφής της κυβέρνησης και της εξουσίας, αναγκαστικά μέσα σε ένα καπιταλιστικό οικονομικό περιβάλλον, με ταυτόχρονο στόχο  τον ταχύτερο δυνατό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.

Επομένως, όσα τρομοκρατικά αναφέρει το ΚΚΕ για την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα (το άλλο, κατά ΚΚΕ, νόμισμα), θα ισχύσουν απολύτως ακόμα και αν έχει μεσολαβήσει σοσιαλιστική επανάσταση χιλίων καρατίων.

Το ΚΚΕ άθελα του, επιμένουμε να πιστεύουμε, συκοφαντώντας το εθνικό νόμισμα, κόβει το κλαδί που κάθεται και  συκοφαντεί ταυτόχρονα και τον όποιο σοσιαλισμό επαγγέλλεται, ισχυριζόμενο εκ των πραγμάτων πως, εξαιτίας του εθνικού νομίσματος, θα έχει ως αφετηριακή βάση την πείνα, την φτώχεια και την αισχροκέρδεια!

ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Καλά είναι αυτά που λέει το ΚΚΕ με το Συνέδριο του για τον ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αν και χωράει πολύ συζήτηση ο χαρακτήρας του και η στάση της Αριστεράς.

Βλέπει, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ τον απίστευτο ιμπεριαλιστικό οικονομικό πόλεμο που δέχεται αυτήν την περίοδο η χώρας μας;

Καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός ζουν κάτω από μια νέα κατοχή;

Καταλαβαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος έχει ξεκινήσει ήδη με ”πειραματόζωο” την Ελλάδα και σε βάρος του λαού της;

Αν καταλαβαίνει αυτές τις τραγωδίες που βιώνουμε, τότε γιατί χρησιμοποιεί το εθνικό νόμισμα ως αφορμή για διχαστικές καταστάσεις στον αριστερό χώρο;

Γιατί, λοιπόν, δεν ενδιαφέρεται εδώ και τώρα για ένα νέο σύγχρονο πολιτικόκοινωνικόταξικόΕΑΜ”, όλων χωρίς εξαίρεση των δυνάμεων που αντιμάχονται την ξένη κηδεμονία, τα μνημόνια, την λιτότητα, το ευρώ, την ΕΕ και επιδιώκουν ένα νέο δρόμο διεξόδου, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και ελπίδας για την χώρα με σοσιαλιστικό ορίζοντα;

Τι θέλει το ΚΚΕ;

Σοσιαλιστική επανάσταση ή τίποτα; Με την όποια σοσιαλιστική επανάσταση, μάλιστα, να την θάβει με την φαιά κινδυνολογία του ενάντια στο εθνικό νόμισμα;

Δεν βλέπει ότι με αυτήν την σπασμωδική τακτική βοηθάει να οδηγηθεί ο τόπος στο τίποτα;

Δεν βλέπει ότι έτσι προσφέρονται ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα και στην χειρότερη στιγμή για τον λαό μας;

Δεν βλέπει ότι έτσι η κατάληξη θα είναι ο Νίκος Μπελογιάννης από επαναστατικό σύμβολο, να μετατρέπεται σε αφορμή για εκδηλώσεις όπου θα χαιρετίζουν από κοινού ο Βούτσης, ο Τσίπρας και το άλλο ”μνημονιακό σκυλολόι” με τον Κουτσούμπα, λες και είναι το ίδιο οι θύτες του συστήματος, με τα θύματα του που θέλουν να το ανατρέψουν;

Συμπαράταξη, λοιπόν, όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων εδώ και τώρα και ας εγκαταλείψουμε την αφελή κινδυνολογία με το εθνικό νόμισμα.

Το εθνικό νόμισμα το θέλουμε όχι για να κάνουμε καλύτερο τον καπιταλισμό αλλά για να αλλάξουμε, να κάνουμε καλύτερη και πιο δίκαιη την κοινωνία μας.

Αυτή είναι η πρόταση και η λύση.

Νέο ”ΕΑΜ”, χωρίς Λίβανους και Βάρκιζες, για την πραγματική εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Κ.Μ

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σύναγωνιστές της ΛΑΕ και όχι μόνο ,
  Πέρασαν σχεδόν 27 χρόνια από τότε που ήμασταν με τους περισσότερους από εσας , μαζί στο ΚΚΕ. Εμείς φύγαμε από αριστερά και εσείς προς τον Συνασπισμό .
  Είχατε 27 χρόνια που υποστηρίζατε την ΕΕ και το Ευρώ το Μάαστριχ την Σεγκεν, την Λευκή Βίβλο κλπ . Φτάσαμε στο 2015 για να καταλάβετε ότι κακώς είμαστε στην Ευρωζώνη και να σιγοψιθυρίσετε κάτι κατά της ΕΕ .
  Σας παρακαλώ πολύ μην κάνετε τουλάχιστον τους τιμητές όλων όσων από την ένταξη μέχρι σήμερα παλεύουν με συνέπια εναντία στην ΕΕ.

  • Εάν εγκαταλείψατε, όπως και οι περισσότεροι από αυτούς που αποτελούν σήμερα την ΛΑ.Ε, εδώ και τόσα χρόνια το ΚΚΕ, απορούμε με την σπουδή σας να το υπερασπίζεστε, ειδικά στη σημερινή, επιεικώς, παρακμιακή του πολιτική και ιδεολογική κατάσταση.
   Επιπλέον, όσοι/-ες από εμάς προέρχονται και συνεχίζουν να ανήκουν στο Αριστερό Ρεύμα, υπερασπιζόμασταν από τότε με συνέπεια την αντι-Μάαστριχτ, αντι-ΟΝΕ και αντι-ευρώ άποψή μας, έστω και ως μειοψηφική τάση μέσα στον ΣΥΝ και αργότερα (ως Αριστερή Πλατφόρμα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ποιες ήταν οι θέσεις μας είναι γνωστό και καταγεγραμμένο (scripta manent, που έλεγαν κι οι Ρωμαίοι). Άρα, είναι μάλλον «άκυρο» να εγκαλούμαστε για ασυνέπεια ή για υποστήριξη άλλων θέσεων από αυτές που έχουμε και σήμερα… Άλλοι, δυστυχώς, φαίνεται είναι αυτοί που μεταλλάσσονται και μετατοπίζονται προς θέσεις συντηρητικότερες και – το χειρότερο – που προσφέρουν σήμερα χείρα βοηθείας προς το μνημονιακό κατεστημένο… Και αυτοί δεν είμαστε ούτε εμείς, ούτε εσείς προσωπικά, βεβαίως…

 2. GREXIT ΤΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ,ΖΟΡΙΣΤΟΥΜΕ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΙΣΟΒΙΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!

 3. Πολλά λόγια -και βαρετά- για να μας πεί ο κ. γενικός ότι «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» ! Αντε ρε Δημητράκη,πεστο πιά και μας εσκασες, Ευρωπαίος και εσύ…μεγαλοπιάνεσαι πονηρούλη !

 4. Μη στενοχωρείτε τον σύντροφο Κουτσούμπα, απλά -ως καλός υπάλληλος- υποστηρίζει τη μεγάλη Γερμανική Αυτοκρατορία (“Ευρωπαϊκή Ένωση”). Τι θέλετε; Να δυσαρεστήσει τα αφεντικά του;

 5. καμία έκπληξη..Ο -φραστικός και μόνο- ριζοσπαστισμός του ΚΚΕ καλλιεργήθηκε όσο υπήρχε το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ..Τώρα που ο αντίπαλος εκλείπει το νέο συστημικό κόμμα της αριστεράς αναδύεται

 6. Μήπως δεν έχει νόημα η έξοδος από το ευρώ νόμισμα εάν πρώτα δεν ληφθούν αποφάσεις τι δημοκρατία θέλουμε; ;
  Διότι ίσως είναι δύσκολο να έχουμε ένα νέο νόμισμα με κανόνες αστικής δημοκρατίας ;
  Διότι 100 φραγκατοι από ενχωριοι ή από το εξωτερικό θα μπορούν να αγοράσουν τα πάντα σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές σε πιθανή υποτίμηση ;

  Μήπως πρέπει να επιβληθούν κανόνες κρατικοποιησης ή μερικής ή τυπικής κρατικοποιησης έτσι ώστε να διασωθεί η περιουσία του λαού. ;;;

  • Εάν διαβάσετε την μπροσούρα με τις θέσεις της ΛΑ.Ε για το εθνικό νόμισμα, θεωρούμε ότι οι απορίες που, απολύτως θεμιτά και εύλογα εκφράζετε, θα βρουν απάντηση…

 7. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη” (Ποια είναι αυτά τα τμήματα που ξέρει ο Δημ. Κουτσούμπας και η ηγεσία του ΚΚΕ και αγνοούμε όλοι εμείς οι αδαείς; Γιατί δεν μας τα λέει;).
  ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ; (για παράδειγμα έτσι;)
  Η βιομηχανία αγωγών και σωληνώσεων είναι κάποια ειδικά κεφάλαια που δεν λέγονται copenluzos αλλά έχουν κάτι ρωσικά ονόματα και είναι δύσκολο ένας μαρξιστής να τα καταλάβει; Οπότε θα λέμε πως αυτοί αγαπάνε το ευρώ;
  Κερδάω κάτι;

  • Επειδή κι εγώ μπορώ να επικαλεστώ οτιδήποτε, έχεις κάποιο στοιχείο ότι οι εφοπλιστές θέλουν δραχμή; Γιατί ο Σκάι είναι του Αλαφούζου απ’ όσο θυμάμαι και μόνο σε εξέγερση δεν κάλεσε στην πιθανότητα να βγούμε από το ευρώ. Ο Κυριακού επίσης από το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι και είχε λυσσάξει στο δημοψήφισμα για το νόμισμα κλπ. Μας παραπλανούν;

   Το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι το ισχυρότερο κεφάλαιο, αν κάτι θέλει το εφοπλιστικό κεφάλαιο ΦΑΙΝΕΤΑΙ, δεν κρύβεται στην Ελλάδα. Μπορεί επί της ουσίας να μην είναι Ελληνικό κεφάλαιο βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως αντιπρόσωπό του κι αυτό είναι πολύ γνωστό.
   Δώσε μας σε παρακαλώ λοιπόν κάποια στοιχεία που αποδεικνύουν ή έστω δείχνουν αυτά που λες, γιατί αλλιώς απλά πάς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ