Καμίνης: υπέρμετρες φιλοδοξίες, πολιτική κενότητα, επιτηδευμένη ευγένεια, νεοφιλελεύθερη αγριότητα

3132
Καμίνης

Απορεί κανένας πως ο Γιώργος Καμίνης, ένας άχρωμος και άοσμος, της σκληρής συνομοταξίας των κεντρονεοφιλελεύθερων, περιζήτητο είδος της εποχής, ο οποίος κρύβει την αγριότητα του με μια επιτηδευμένη ευγένεια σε ένα ανέκφραστο, μάλλον, παγερό πρόσωπο, εξελέγη, όπως φυσικά εξελέγη (με τεράστια αποχή), δυο φορές δήμαρχος της Αθήνας.
Το επίτευγμα του είναι ότι δεν έχει κάνει τίποτα σε μια Αθήνα, στην οποία η ζωή χειροτερεύει και στο ευρύτερο κέντρο της σε πιάνει η ψυχή σου με την ανθρώπινη δυστυχία που συναντάς.
Δυο βήματα, άλλωστε, από το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, σε πνίγει η μπόχα από τη φοβερή δυσοσμία που αποπνέει η κρεαταγορά και η ψαραγορά της Αθήνας!
Αυτό, όμως, το μεγάλο ”επίτευγμα” του Γ. Καμίνη και αυτά τα ιδιαίτερα ”χαρίσματα” της προσωπικότητας του, φαίνεται ότι έχουν γίνει μεγάλα προσόντα στην εποχή μας: Μη μου τους κύκλους τάραττε!
Όσο πιο μέτριοι είναι οι άνθρωποι, όσο εισηγούνται τη μετριότητα, όσο κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τις ‘‘μεταρρυθμίσεις” και δεν εννοούν τίποτα άλλο από το πως θα κερδίζουν οι ”αεριτζήδες”, όσο βλέπουν ότι με αυτές τις ασημαντότητες αναρριχώνται, τόσο μεγενθύνονται οι ορέξεις και οι φιλοδοξίες τους, μαζί με την κουτοπονηριά τους.
Ο Γ. Καμίνης είδε το ”κενό” και δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να αδράξει την ευκαιρία και να θέσει υποψηφιότητα στο χειρότερο ΠΑΣΟΚ όλων των εποχών,την ΔΗΣΥ, το οποίο μόνο με το ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη (γνήσιο ”τέκνο” και επιλογή του Σημίτη και ο ίδιος ο Καμίνης, οι Σημιτάνθρωποι κυβερνάνε την χώρα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα και βάλε) μπορεί, ίσως, να συγκριθεί.
Άλλωστε, τα προαναφερόμενα ”προσόντα” του  μπορεί, αλίμονο, να επιτύχουν μια ”συσπείρωση” για την εκλογή του και γύρο από την ΔΗΣΥ, την οποία η Φ. Γεννηματά δεν θα είχε ονειρευθεί.
Μην αποκλείετε, λοιπόν, γύρω από την κενότητα Καμίνη και την αυταρχική μετριότητα του, να συγκεντρωθούν, για πάμπολλους ετερόκλητους λόγους εφήμερου ενδιαφέροντος, από τον Ραγκούση και την Διαμαντοπούλου, ως τον Βενιζέλο και τον Θεοδωράκη και τόσους άλλους και φυσικά τα ”μίντια” να κηρύξουν πανστρατιά υποστήριξης προς τον νέο ”ήρωα” τους.
Τι θα επιτύχουν;
Μπορεί να πετύχουν την εκλογή του αλλά επί της ουσίας μια ”τρύπα στο νερό” σε ένα πολιτικό σκηνικό που όλοι, πέραν από προσωπικές ιδιαιτερότητες, ομοιάζουν πολιτικά και προγραμματικά ως σταγόνες.
Οι πολιτικές διαφορές ανάμεσα στους διαφωνούντες κεντροαριστερο-δεξιούς ηγετίσκους του ΠΑΣΟΚ, είναι ανύπαρκτες μεταξύ τους.
Όπως στην πράξη, πλέον,  είναι ανύπαρκτες οι διαφορές όλων αυτών τόσο με τον Μητσοτάκη όσο και με τον Τσίπρα.
Όλοι μαζί στον ηγετικό χώρο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κοινό ενιαίο πρόγραμμα, το ευρύ πρόγραμμα του ΔΝΤ!
Όπως το πρόγραμμα αυτό, πέρα από την διαφορετική ρητορική, το ακολουθεί στην πράξη και ο Αλ. Τσίπρας και βεβαίως όλα τα βασικά στελέχη του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου.
Μόνο που το ΔΝΤ βρίσκεται λόγιο πιο ”αριστερά” τους!
Ζητάει μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, χαρακτηρίζει ‘‘εξαιρετικά μη βιώσιμο” το ελληνικό χρέος και διεκδικεί την γενναία ”ελάφρυνση”, αν όχι και ”κούρεμα” του.
Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον Γ. Καμίνη!
Και εις ανώτερα!
Όσο η Ελλάδα βουλιάζει και παρακμάζει, άνθρωποι σαν τον Γ. Καμίνη , μάλλον, θα μας πηγαίνουν γάντι όσο ανεχόμαστε την παρακμή!

Βοήθεια μας!

Ειρήνη Λ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας