Εργασιακό έγκλημα: Νεκρή 60χρονη εν υπηρεσία, στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου

3268
ζωγράφου

Πήγαινε να εκτελέσει δεύτερη βάρδια μέσα σε ένα 24-ωρο.

To βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου γύρω στις 12, μέσα στο γενικό χαμό για να μαζευτούν οι τόνοι των σκουπιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή, λίγο πριν ανέβει στο απορριμματοφόρο στο χώρο του ΓΚΑΡΑΖ του Δήμου Ζωγράφου, η 60χρονη Nτανιέλα Πρελορέντζου, μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑμΕΑ, το άλλο ανήλικο).

Η τραγική εργάτρια αποκομιδής έπεσε θύμα της εντατικοποίησης της δουλειάς, αφού η υπηρεσία του Δήμου την έβαλε να δουλέψει δεύτερη βάρδια μέσα σε ένα 24-ωρο!!!

Η Ντανιέλα, μετά κόπων και βασάνων, είχε γίνει τα δυο τελευταία χρόνια αόριστου χρόνου στην υπηρεσία καθαριότητας μετά από δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με εργαζομένους του Δήμου Ζωγράφου, προσήλθε στην υπηρεσία για να αναλάβει εργασία στην περισυλλογή απορριμμάτων. Λίγο πριν πιάσει δουλειά και ενώ θα πήγαινε με το μηχανάκι της στο απορριμματοφόρο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι συνάδελφοι της, της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, πιθανά να πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο.  

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και κατάπληξη, πώς μια γυναίκα σχετικά μεγάλης ηλικίας (60 ετών) εργαζόταν στα απορριματοφόρα για την αποκομιδή σκουπιδιών, μια δουλειά ιδιαίτερα δύσκολη, κουραστική, βαριά, επικίνδυνη και ανθυγιεινή πόσο μάλιστα και με τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες.

Αυτές τις ημέρες, μάλιστα, μετά τις κινητοποιήσεις οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει ακόμη πιο πιεστικές, πράγμα που επιβάλλει να τηρούνται πιο αυστηρά και όχι να χαλαρώνουν οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, να χρησιμοποιούνται τα μέσα ατομικής προστασίας, να αποτρέπεται η εντατικοποίηση που οδηγεί πολλές φορές σε οδυνηρά αποτελέσματα. Όπως χρειάζεται να μειωθεί και το ανώτατο όριο ηλικίας σε αυτές τις εργασίες που είναι πολύ βαριές και ανθυγιεινές.

Έξαλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταία χρόνια των μνημονίων έχουν αυξηθεί τα εργατικά ατυχήματα, ιδιαίτερα τα θανατηφόρα.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους της Ντ. Πρελορέντζου.

Καλό της ταξίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας