Η υπερφορολόγηση πνίγει την οικονομία. Λεηλατεί όχι μόνο τα μεσαία αλλά περισσότερο τα πιο αδύνατα στρώματα

1923
υπερφορολόγηση

Η φορολεηλασία συνιστά μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες της μνημονιακής Ελλάδας, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα.
Η φορολεηλασία καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη πληγή, αφού τα έσοδα που αποφέρει στο κράτος είτε κατευθύνονται στην αποπληρωμή της μαύρης τρύπας του χρέους, είτε ελάχιστα αξιοποιούνται από το γραφειοκρατικό αναποτελεσματικό, ρουσφετολογικό και κομματο-αναξιοκρατικό κράτος για να επιφέρουν αντίστοιχα αναπτυξιακά και κοινωνικά αποτελέσματα.
Το σημερινό κράτος χρειάζεται μια βαθιά προοδευτική αλλαγή.
Τα σημερινά στοιχεία είναι αποτρεπτικά.
Στα 6,2 εκατ. φορολογούμενος στη χώρα, τα 4 εκ., δηλαδή 2 στους 3 περίπου έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο, με δυο λόγια είναι περίπου οικονομικά δεμένοι με χειροπέδες με χρέη πάνω από 100 δισ. ευρώ.
Από τα συνολικά 2 εκ , οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι και στο δημόσιο, επομένως δύσκολα θα εκκινήσουν νέες οικονομικές δραστηριότητες.
Την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί δραστικά οι συντελεστές φόρου για μισθωτούς, επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μαζί και ασφαλιστικές εισφορές.
Επομένως η κατάσταση φοροχρέωσης θα αυξηθεί πολύ περισσότερο, ενώ θα έχουμε και μείωση στο μισό του αφορολόγητου ορίου, πιθανότατα και στην αρχή του 2019!
Η Ελλάδα κάθεται σε ένα βουνό από χρέη που πλακώνουν τα πάντα στη χώρα
1) 320 δισ. είναι το απεχθές δημόσιο χρέος.
2) 100 δισ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο και περίπου τόσες αυτές που εξυπηρετούνται ή βρίσκονται σε ρύθμιση.
3) 30 δισ οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, χώρια οι ρυθμισμένες και εξυπηρετούμενες.
4) 110 δισ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες, χώρια τα υπόλοιπα
5) Οι ίδιες οι τράπεζες οφείλουν ELA γύρω στα 40 δισ, ξέχωρα τα άλλα χρέη με ομόλογα και προς το εξωτερικό.
6) Οι επιχειρήσεις, επσίςη και λιγότερο τα νοικοκυριά έχουν χρέη προς τράπεζες εξωτερικού
Όλη η ελληνική οικονομία δουλεύει για να πληρώνονται φόροι, τόκοι και χρεολύσια σε ένα απέραντο, βασανιστικό και αδιέξοδο φαύλο κύκλο ύφεσης, στασιμότητας και καταλήστευσης εισοδημάτων
Ο Ευκλ. Τσακαλώτος και ο Γ. Χουλιαράκης, διακηρύσσοντας με περηφάνια ότι έχουν συνθλίψει στους φόρους τα μεσαία στρώματα για να γλυτώσουν δήθεν τα πιο αδύνατα, κοροϊδεύουν και ειρωνεύονται τον ελληνικό λαό.
Τσίπρας, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης αποτελούν τα μοιραία πρόσωπα για την χώρα, που της δίνουν καθημερινά την χαριστική βολή και ανακυκλώνουν ανάπτυξη με τα κόλλυβα των Κοινοτικών κονδυλίων που τα αναριθμούν και διαθέτουν ψευδώς δια πάσαν νόσον.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια βαθιά ριζοσπαστική ανατροπή για να επανεκκινήσει η οικονομία της.
Αυτή η ριζοσπαστική ανατροπή για να στηρίξει την ανάπτυξη και τα λαϊκά εισοδήματα απαιτεί εθνικό νόμισμα και ρήξη με την γερμανική ΕΕ.
Απαιτεί κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας