Η Παλαιστίνη αιμοραγεί

3219
Παλαιστίνη

Το σύνθημα ” μια γη χωρίς λαό, για ένα λαό χωρίς πατρίδα “, είναι η κυρίαρχη αφήγηση για τους πρωτοπόρους του πολιτικού σιωνισμού, όταν στα μέσα του 19ου αιώνα, θέτουν ως πρωταρχικό στόχο τη συγκέντρωση των απανταχού Εβραίων της διασποράς και τη δημιουργία του δικού τους κράτους, μέσα στην Παλαιστίνη.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1880, ξεκινά η σταδιακή εποίκηση που συνεχίζεται και μετά την ίδρυση του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, έως και σήμερα.

Στις 29 Νοεμβρίου 1947, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με την απαιτούμενη πλειοψηφία ενέκρινε το σχέδιο διχοτόμησης της Παλαιστίνης, που προέβλεπε την ίδρυση δύο ξεχωριστών κρατών, δίνοντας στο Παλαιστινιακό το 42,88 % και στο Εβραϊκό, το 56,47% . Η απόφαση απορρίφθηκε από 10 Μουσουλμανικές χώρες, την Ινδία, την Κούβα και την Ελλάδα, ενώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οι Παλαιστίνιοι αποτελούσαν τα 2/3 του πληθυσμού και κατείχαν το 93% του εδάφους.

Ήδη από τη δεκαετία του 1940, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ ” χτίζεται ” με αίμα, με την κατάσχεση της γης των γηγενών κατοίκων της Παλαιστίνης, που ήδη, ζούσαν τουλάχιστον 2000 χρόνια εκεί.

Στις 15 Μαίου 1948, αρχίζει η ΝΑΚΜΠΑ , όταν σιωνιστικές παρακρατικές οργανώσεις με τη στήριξη της Αγγλίας, αρχίζουν επιθέσεις με κύριο στόχο, τον εκτόπισμό του Παλαιστινιακού λαού από τη γη του.

Με τον ” πόλεμο της ανεξαρτησίας ” , οι Σιωνιστές διαπράττουν μαζικές εκτελέσεις. Σκοτώνονται 15000, χιλιάδες τραυματίζονται, καταστρέφονται ολοσχερώς 531 χωριά και 11προάστια, στη Χάιφα, Τελ Αβιβ και Ιερουσαλήμ, ενώ πάνω από 800.000 καταφεύγουν σε γειτονικά κράτη και συνολικά, προσαρτάται το 78% της Παλαιστινιακής γης.

Από τότε έως σήμερα, οι ισραηλινές θηριωδίες συνεχίζονται ακατάπαυστα.

Συμπληρώνονται 70 χρόνια κατοχής και εξόντωσης των Παλαιστινίων, γιατί το ολοκαύτωμα, η εξολόθρευση εκατομμυρίων Εβραίων από τους ναζί, υπό την σιωπή της αντισημιτικής Eυρώπης, έπρεπε να αποκατασταθεί, να βρει δικαίωση, με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, ως απόρροια, μάλλον αναγκαιότητα διαφύλαξης των δυτικών, ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και ως θεματοφύλακα των αποικιακών φιλοδοξιών, στη ματοκυλισμένη Μέση Ανατολή.

Η 5η Ιουνίου, είναι η επέτειος συμπλήρωσης 50 χρόνων, όταν ξέσπασε ο πόλεμος των 6 ημερών του Ισραήλ με την Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία. Με τη λήξη του, το Σιωνιστικό κράτος τριπλασιάζει τα εδάφη του, προσαρτώντας τη Χερσόνησο του Σινά, τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και τα υψίπεδα του Γκολάν.

Με αφορμή αυτή την την επέτειο, του μισού αιώνα κατοχής, ο Antonio Guterres, γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ άλλων, δήλωσε :

“Η διαιώνιση της κατοχής, στέλνει ένα ολοφάνερο μήνυμα σε γενιές Παλαιστινίων, ότι το όνειρο δημιουργίας κράτους, είναι καταδικασμένο να μείνει απλά ένα όνειρο” και απευθυνόμενος στους πολίτες του Ισραήλ, ” η επιδίωξη της ειρήνης, της ασφάλειας, όπως και της περιφερειακής αναγνώρισης, παραμένει αδύνατη…. Η κατοχή τροφοδοτεί επαναλαμβανόμενους κύκλους βίας και αντίποινα “.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών δεν συνειδητοποιούν, ότι η ασφάλεια -που θεωρείται πυρήνας του εθνικού συμφέροντος- προϋποθέτει τη συνέχιση της κατοχής και της εξόντωσης, καθώς το αφήγημα, η συνεχής αναπαραγωγή του ολοκαυτώματος, διαιωνίζει την “υπαρξιακή απειλή” ως προς τη συνέχιση της ύπαρξης του ίδιου του σιωνιστικού κράτους.

Μια κυρίαρχη αφήγηση που νομιμοποιεί στο όνομα της “ασφάλειας”, τις πολιτικές γενοκτονίας εναντίον των Παλαιστινίων και πηγάζει από την όξυνση της γλώσσας, δηλαδή της κυβερνητικής ρητορείας, όπως αυτή διαχέεται μέσω κρατικών θεσμών (Παιδεία) και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούνται ανθρώπινα όντα, είναι “τρομοκράτες”! Συνθήματα παντού γραμμένα σε τοίχους: ” θάνατος στους Άραβες” , “εκδίκηση “…

Εξάλλου, η προσδοκία επιστροφής στην Παλαιστίνη, πηγάζει από τις διαβεβαιώσεις του Θεού που υποσχέθηκε, ότι θα δώσει τη γη της Χαναάν, στους απογόνους του! Ένα τέτοιο όραμα, η δημιουργία του μεγάλου Ισραήλ, περιλαμβάνει τμήμα εδαφών της Αιγύπτου, Ιορδανίας, Λίβανου και Ιράκ !

Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, επανειλημμένως παραβιάζει διατάξεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, θέτει εαυτόν υπεράνω της Διεθνούς έννομης τάξης, ενώ αγνοεί συστηματικά, όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ηνωμένων Εθνών.

Διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας :

1) Εφαρμόζει το δόγμα της ” συλλογικής τιμωρίας” και εκτελεί άμαχο, ανυπεράσπιστο πληθυσμό ως αντίποινα, για τον ηρωικό αγώνα των Παλαιστίνιων μαχητών ελευθερίας, εναντίον του κατακτητή της πατρίδας του, όπως τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής , πανευρωπαϊκά σε κάθε πράξη αντίστασης, εκδικητικά πραγματοποιούσαν μαζικές σφαγές και κατέστρεφαν ολοσχερώς οικισμούς!

2) Επιβάλλει αποκλεισμούς και επίσης, απόλυτη απαγόρευση κυκλοφορίας (curfews ) που κυριολεκτικά, καθηλώνει τους Παλαιστίνιους στα σπίτια τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η Γάζα, ήδη βιώνει 10ετή καθεστώς απόλυτης απομόνωσης.

3) Διευρύνει το Τοίχος του Απαρτχάιντ, με στόχο την Ιουδαιοποίηση της Ιερουσαλήμ, την γκετοποίηση των Παλαιστινίων που ζουν απομονωμένοι σε θύλακες, ενώ περιβάλλονται από οικισμούς εποίκων και τέλος,την κατάσχεση όλο και περισσότερης Παλαιστινιακής γης και αποθεμάτων νερού.

4) Εντείνει τη δημιουργία όλο και περισσότερων εποικισμών.

5) Αρνείται πεισματικά τον τερματισμό της κατοχής στα σύνορα πριν από το 1967, όπως και το δικαίωμα της επιστροφής εκατομμυρίων ξεριζωμένων Παλαιστινίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “Χυτό Μολύβι ” (Cast Lead) το 2008-2009, πάνω από 1400 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν εκ των οποίων, 300 ήταν παιδιά και το 80% ήταν άμαχος πληθυσμός. Σε αυτή τη σφαγή, χρησιμοποιήθηκαν βόμβες φωσφόρου και άλλα χημικά όπλα με συνέπεια, την αύξηση συμπτωμάτων καρκίνου.

Στην τελευταία επίθεση “Προστατευτική Αιχμή ( Protective Edge ) στη Γάζα, τον Ιούλιο του 2014, περισσότερο από 2100 άνθρωποι εκτελέστηκαν,ανάμεσα τους 500 παιδιά. Το 75% ήταν άμαχος πληθυσμός. Ενδεικτικό της ισραηλινής, στρατιωτικής θηριωδίας ήταν η ρίψη 7000 οβίδων σε δίαστημα 7 μόλις ωρών, στον οικισμό Shujaiya, σύμφωνα με μια έκθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου !

Από το 2010, οι μνημονιακές κυβερνήσεις με αποκορύφωμα αυτή της Κυβερνώσας Αριστεράς, έχουν ως κυρίαρχη στρατηγική την εμβάθυνση του άξονα συμμαχίας με το Ισραήλ , σε τομείς όπως την άμυνα, ενέργεια, οικονομία, εκπαίδευση, τη διαχείριση υδάτινων πόρων κ.α

Στον τομέα της ενέργειας, έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ, για την κατασκευή του EASTMED, του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Κατακτητή, το ” Λεβιάθαν “, εντοπίζεται στα χωρικά ύδατα της Χάιφα και όπως και του ελληνικού λαού, κατευθύνονται στο βωμό της κερδοφορίας των Αμερικανό- Ισραηλινών εταιρειών εξόρυξης και ειδικότερα, για τη χώρα μας και για την αποπληρωμή του μνημονιακού ” χρέους “!

Και οι δύο λαοί, ο Ελληνικός και ο Παλαιστινιακός, εξοντώνονται στο ζυγό της αποικιοκρατικής υποδούλωσης!

Όσο η Παλαιστίνη αντιστέκεται, υπάρχει ακόμα ελπίδα για όλους τους λαούς της γης.

Ο λαός της στέκεται με υπερηφάνια μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα της θεοκρατικής, πανίσχυρης πολεμικής μηχανής του Κράτους – Δολοφόνου, του Ισραήλ!

Έχουμε την ηθική υποχρέωση να αντιπαλέψουμε αυτή τη Συμφωνία !

Οι βιομηχανίες όπλων του Ευρώ – Αμερικάνικου και Σιωνιστικού Κεφαλαίου, θησαυρίζουν, πνίγοντας στο αίμα τους ανυπότακτους λαούς της Μέσης Ανατολής, που αρνούνται να υπακούσουν στην υποδούλωση τους και αντιστέκονται.

Η φλόγα της αντίστασης σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα, σιγοκαίει στην Παλαιστίνη, στην πατρίδα όλων των ελεύθερων ανθρώπων!

Στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της τριμερούς συνόδου των Πρωθυπουργών Ελλάδας, Κύπρου και του Κράτους- Δολοφόνου του Ισραηλ, συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, για να διαμαρτυρηθούμε για την παρουσία του Πρωθυπουργού του Σιωνιστικού κράτους, στη χώρα μας!

Αρνούμαστε να βάψουμε το χέρια μας με το αίμα του Παλαιστινιακού λαού!

Σε αυτή τη συγκέντρωση, δεν πρέπει να λείψει κανείς! Όλες οι προοδευτικές, πολιτικές δυνάμεις, Συνδικαλιστικοί φορείς και Σωματεία, Κινήματα, Παλαιστινιακές και Αραβικές Συλλογικότητες, όλοι μαζί να φωνάξουμε :

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !

ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !

ΦΥΓΕ !

ΖΗΤΩ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ !

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ !

12/6/2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας