Η δημοκρατία της Eurovision, του Survivor, του X-Factor… και του «ΟΧΙ» που γίνεται «ΝΑΙ»

2
5604
δημοκρατία

Ο Πρ. Παυλόπουλος, λέει η είδηση, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τους νεόνυμφους Σάκη Ρουβά και Κάτια Ζυγούλη για να τους ευχηθεί από κοντά, διότι δεν μπόρεσε να είναι παρών στον περίλαμπρο γάμο τους με τους υψηλούς χορηγούς και προσκεκλημένους.

Η στιγμή της επίσκεψης απαθανατίστηκε με τον Πρ. Παυλόπουλο στη μέση του ζεύγους και με φόντο ολίγον από τον μακαρίτη Καραμανλή (για να μην ξεχνιόμαστε), την σημαία και πλήθος χριστιανικών εικόνων αντάξιων της «σεμνότητας», κατά Πρ. Παυλόπουλο, του ζεύγους και της «ιερότητας» του χώρου.

Μια φωτογραφία συχνά λέει πολλά, ιδιαίτερα εάν αναδεικνύει εκλεκτικές προτιμήσεις, ειδικά μηνύματα, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακές τακτικές.

Μια φωτογραφία, καμιά φορά, ίσως και να αντιπροσωπεύει με τον πιο παραστατικό τρόπο το παρακμιακό ύφος μιας περιόδου και τον χαρακτήρα ενός πολιτεύματος που έχει ευτελιστεί και εκφυλιστεί και μιας δημοκρατίας που έχει ακυρωθεί και παραδομένη έχει καταντήσει άθυρμα και παίγνιο πιστωτών, μεγάλων συμφερόντων, μετριοτήτων και των υπαλλήλων, αυλοκολάκων και γελωτοποιών τους.

Κ.Τ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για τη φωτογραφία και το σχόλιο με τον Προκόπη Παυλόπουλο θα έλεγα ότι οι βουλευτές και βουλεύτριες της ΛΑΕ ψήφισαν, μαζί με όσους και όσες έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτός ο ολοκληρωτικά δεξιός κύριος.

    • Συντρόφισσα Σίσσυ, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια περίοδο, προφανώς θα γνωρίζεις και υπό ποιο πρίσμα έγινε αυτό. Πάντως, σίγουρα όχι επειδή υπήρξε συμφωνία στο πρόσωπο Παυλόπουλου – το ακριβώς αντίθετο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ