Εκλογικός νόμος-έκτρωμα και ιστορική αποχή έδωσαν αυτοδυναμία στον Macron!

2273
Macron

Με μεγάλο νικητή την αποχή, που έφτασε σε ιστορικό ρεκόρ 58% και την βοήθεια ενός ολοκληρωτικού υπερπλειοψηφικού εκλογικού νόμου, ο Macron απέσπασε κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, ενώ είχε ένα ποσοστό γύρω στο 32%!
Το κόμμα Republique en Marche (REM) σε συμμαχία με το MoDem εξασφάλισαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση με 341 από 566 έδρες, εξαιρουμένων 11 εδρών των Γάλλων του εξωτερικού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Το REM κατέλαβε 300 έδρες και το MoDem 41.
Το κόμμα του Macron να κέρδισε λιγότερες έδρες από ότι αναμενόταν, καταφέρνει να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία, με το εκλογικό αποτέλεσμα να αποτελεί ήττα για τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις στη Γαλλία.
 
Οι Les Republicains μαζί με τους UDI, DVD εξασφαλίζουν 131 έδρες (χάνοντας 95 σε σχέση με το 2012), το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του (PRG, EELV et DVG) κερδίζουν μόλις 44 (το 2012 κατείχαν 302), ενώ η ριζοσπαστική αριστερά Ανυπότακτη Γαλλία 18 και οι Κομμουνιστές (PCF) 10.
Ο ηγέτης των Γάλλων Σοσιαλιστών είπε ότι η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Αριστεράς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές. Σημείωσε ότι ο πρόεδρος Μακρόν έχει όλη την εξουσία.
Το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έσπευσε από την πλευρά του να ανακοινώσει ότι η Marine Lepen εξελέγη.
Ο François Baroin από τους Συντηρητικούς είπε ότι το κόμμα θα δείξει τις διαφορές του από το En Marche, κυρίως σε θέματα φορολογικής φύσεως.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία, σημείωσε ότι «θα ακουστεί η φωνή του κόμματος» ως αντιπολίτευση.
Ο εκπρόσωπος του κινήματος La Republique en Marche Benjamin Griveaux χαιρέτισε την «καθαρή πλειοψηφία» του κόμματος, αλλά παραδέχθηκε ότι τα ποσοστά της αποχής αποτελούν «κακά νέα» για τη δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας