Χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών από τον Δήμο Βύρωνα για χρέη από 50€!

3728
κατασχέσεις

Ρήμαξε όλο τον Βύρωνα, με πάνω από 3.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ο συριζαίος Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, για χρέη από 70 έως 200 ευρώ!
Κοινωνική τραγωδία και κοινωνικός αναβρασμός στον Βύρωνα για την απάνθρωπη ισοπεδωτική Δημοτική Αρχή.
Ιδού η σχετική καταγγελία 5 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων: 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 11/12/17, μετά την ολοκλήρωση των τακτικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι η Διοίκηση του Δήμου, την προηγούμενη Τετάρτη 6/12, προχώρησε σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων συμπολιτών μας, επικαλούμενη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δήμο (κλήσεις του Κ.Ο.Κ., συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης, τέλη νεκροταφείου, τέλη φύλαξης οστών, δημοτικά τέλη, καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων κ.ά.).

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες οφειλές για τις οποίες έγινε κατάσχεση κυμαίνονται από 70 έως 200 ευρώ, ποσά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τη λήψη τέτοιων ακραίων εισπρακτικών μέτρων από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Επιπροσθέτως, πολλοί εκ των συμπολιτών μας που φέρονται να οφείλουν στο δήμο, ουδέποτε έλαβαν γνώση της υποτιθέμενης οφειλής τους!

Εξ όσων γνωρίζουμε, κανένας δήμος (τουλάχιστον όμορος) δεν έχει προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες. Η δημοτική αρχή Βύρωνα, δυστυχώς, υπερβαίνει ακόμα και αυτές τις μνημονιακές επιλογές των κυβερνήσεων, ακόμα και τη βούληση των δανειστών, προτρέχοντας να τους ικανοποιήσει σε βάρος των δημοτών της. Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό τοπίο που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές υποβαθμίζουν διαρκώς το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, οι δημοτικές αρχές οφείλουν να παίρνουν την ευθύνη πολιτικών αποφάσεων που αντιστέκονται σ’ αυτές και μπορούν να λειτουργήσουν ως αφετηρία αντίστασης και ανατροπής τους.

Με βάσει όλα τα παραπάνω, η επιβολή κατασχέσεων από τη δημοτική αρχή εις βάρος συμπολιτών μας, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Θεωρούμε ότι η διοίκηση του Δήμου επιδίδεται με πρωτοφανή και απροκάλυπτο τρόπο στην οικονομική αφαίμαξη των πολιτών (εντός μάλιστα της περιόδου των Εορτών που οικονομικές ανάγκες των νοικοκυριών είναι αυξημένες), την ίδια ώρα που αδυνατεί να προσφέρει ακόμα και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης.

Σε ένα δήμο που οι περισσότερες παροχές είναι με αντίτιμο, με πολλούς εγκαταλειμμένους κοινόχρηστους χώρους, πλατείες και παιδικές χαρές, η Διοίκηση του Δήμου στον μοναδικό τομέα που φαίνεται να «διαπρέπει» είναι η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, με την υιοθέτηση ακραίων εισπρακτικών μέτρων, ακόμα και για ανύπαρκτα χρέη ή μικροοφειλές.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την παραπάνω ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα.

Ζητάμε:

Να ανακληθούν άμεσα οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν άδικα και καταχρηστικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών  να βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με το ενδεχόμενο να απολέσουν χρήματα απαραίτητα για τη διαβίωση τους.

-Να ζητηθεί άμεσα και επιτακτικά από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο η παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο, η οποία έληξε πριν από λίγες μέρες,

Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει και να αποφασίσει για το θέμα αυτό.

-Να εισπραχθούν επιτέλους τα οφειλόμενα από τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, που κακόπιστα, εδώ και χρόνια, δεν καταβάλουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο.

13/12/2017

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Κοσκινάς Θανάσης
Μαυρόπουλος Τάσος
Παπαδημητρίου Θανάσης
Παπαμιχαήλ Σωτήρης
Σάρολα Βασιλική

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας