Ο Γιάνης Βαρουφάκης και πώς θάβουμε το «ΟΧΙ» και την έξοδο από την ευρωζώνη

5225
Βαρουφάκη

Από δω το πάει, από κει το πάει, από δω το φέρνει, από κει το φέρνει, πάλι λάδι βγάζει το ευρώ ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ στην ουσία θάβει, εν μέσω “ύμνων”, ως συνήθως, το κατά τα άλλα “περήφανο ΟΧΙ” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα.
«Όπως απέδειξε η αντιμετώπιση του ελληνικού ΟΧΙ από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, ένα όχι δεν αρκεί για να έρθει η αλλαγή» μας λέει περισπούδαστα ο Βαρουφάκης μέσω του DiEM 25 που αναλύει πέντε κοινότυπα και ανούσια συμπεράσματα, τα οποία εξάγει από το δημοψήφισμα του 2015.
Δεν ξέρω πόσα “όχι” είναι απαραίτητα κύριε Βαρουφάκη για την αλλαγή, όπως την εννοείς αλλά το όχι της 5ης Ιουλίου ήταν υπεραρκετό για να αντιμετωπίσουμε την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού και να ξεμπλέξουμε μια και καλή με τα μνημόνια.
Αρκεί, φυσικά, να υπήρχε κυβερνητική πολιτική βούληση. Πολιτική βούληση απόρριψης του τρίτου μνημονίου και ακύρωσης στην πράξη των εκβιασμών της ΕΚΤ δια της επιλογής της διακοπής αποπληρωμής του χρέους και της εξόδου από την ευρωζώνη με την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.
Αυτήν την επιλογή απέφευγε όχι μόνο ο Αλ. Τσίπρας αλλά και ο Γ. Βαρουφάκης και την απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι.
Να, λοιπόν, γιατί το ΟΧΙ δεν ήταν αρκετό για την αλλαγή κατά Βαρουφάκη αλλά αυτό που χρειάζεται, κατά τον ίδιο και το DiEM 25, είναι μια «Φιλική Εταιρεία των Ευρωπαίων Δημοκρατών» (!) για να «συντονίσει τις αγωνίες και τους αγώνες όλων των ευρωπαϊκών λαών»!
Ευρωπαίοι, λοιπόν «δημοκράτες ενωθείτε» για να κάνουμε την γερμανική ΕΕ του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, «Ευρώπη των λαών».
Χαιρετίσματα και καλή επιτυχία!
Πάντως οι δημοκράτες μας κατάντησαν την Ευρώπη μια συμμαχία ολοκληρωτισμού με τους λαούς στο περιθώριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας